Darts

2022.08.01. 18:16

Hagyományteremtő szándékkal hívták életre az első ságújfalui darts versenyt

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg szombaton az első darts versenyt a ságújfalui művelődési házban.

Langa Attila

A megmérettetésre többek közt érkeztek versenyzők Salgótarjánból, Mátraterenyéről, Istenmezejéről, Gyöngyösről, de még Boconádról is

Forrás: Beküldött fotó

A megmérettetésre többek közt érkeztek versenyzők Salgótarjánból, Mátraterenyéről, Istenmezejéről, Gyöngyösről, de még Boconádról is

Forrás: Beküldött fotó

Az Amatőr kategóriában tizenhat versenyző indult. A megmérettetésen voltak nagyon izgalmas és színvonalas összecsapások, továbbá a későbbi győztes Oláh Martin által egy 133-as kiszálló is.

A döntőben Oláh Martin jobb kiszállózással tudott magabiztosan felülkerekedni Berta Gáboron, aki a „tömeget” jól dobta, de a dupla kiszállónál a keze rendre megremegett.

Az Amatőr kategória végeredménye: 1. Oláh Martin, 2. Berta Gábor, 3. Rábaközi Hanna, Bedő Tibor.

A kezdők versenye mellett párhuzamosan az Igazoltak kategóriája is kezdetét vette, huszonhat játékos nevezésével, akik győzelmi reményekkel álltak a táblák elé. Igen magas kiszállók mellett, több 180-as is emelte az I. Ságújfalu Darts Open színvonalát.

A kategória döntőjében Rigó László megállíthatatlan volt, így teljesítményével teljesen rászolgált az első helyre.

Az Igazolt kategória végeredménye: 1. Rigó László, 2. Bocsi Roland, 3. Cseh Ádám, Sándor Norbert.

Ezt követően tartottak egy Szuper Kupa döntőt, amit az amatőrök győztese Oláh Martin vívott az igazolt játékosok győztesével Rigó Lászlóval, amelyen utóbbi a papírformának megfelelően diadalmaskodott.

A szervezők elmondták, hogy nagyon örülnek a rengeteg megjelent versenyzőnek, akik között igazi barátság alakult ki az elmúlt versenyek során.

A megmérettetésre többek közt érkeztek versenyzők Salgótarjánból, Mátraterenyéről, Istenmezejéről, Gyöngyösről, de még Boconádról is.

Az egyéni versenyeket követően megtartották a szervezők a két kategória eredményhirdetését, amelyen Szentes Attila, a település polgármestere is köszöntötte a szervezőket és a megjelent sportolókat, érdeklődőket. A falu első embere elmondta, hogy egy nagyon jó kezdeményezésnek tartja a rendezvényt, így mikor megkeresték őt az ötlettel, azonnal a támogatásáról biztosította a szervezőket, akiknek külön köszönetet is mondott a munkájukért.

Egy szusszanásnyi pihenőt követően kezdődtek a páros versenyek, ahol tizenkilenc duó mérette meg magát, majd végül nagy csatában a Rábaközi Áron/Vanó Dániel páros nyerte meg.

A Páros kategória végeredménye: 1. Rábaközi Áron/Vanó Dániel, 2. Pál Roland/Kisbalázs Tibor, 3. Hornyan Tamás/Sípos Patrik, Gortva Tamás/Lehoczki László.

Különdíjak, legjobb női játékos: Rábaközi Hanna, a legtöbb 180-at dobta: Bocsi Roland, a legmagasabb kiszállót dobta: Vágó Márk.

Elmondható, hogy egy nagyon színvonalas, és igen jól megszervezett megmérettetést hoztak tető alá a többségében helyi darts játékosok, akik külön megköszönték Szentes Attila polgármester, továbbá Rábaközi Áron és Pál Roland szervezésben nyújtott segítségét. Bíznak benne, hogy hagyományt tudnak majd teremteni Ságújfaluban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!