Atlétika

2022.08.14. 10:17

A ludányhalászi futó számára a mozgás életforma

A Ludányhalásziban élő Kovácsné Obrecsány Klára – a Szécsényi Amatőr Futók Társaságának tagja – számára a futás önmaga legyőzését, a fizikai állóképességének növelését és szervezetének karbantartását jelenti.

Sz. F.

Kovácsné Obrecsány Klára (balra) a Czele házaspárral

Forrás: Beküldött

A 63. évében járó hölgy azt mondja, sohasem volt problémája a vérnyomással, rendben van az egészsége, amelyet a futásnak köszönhet. Ő a reggeli kávézás helyett a futást választja. Mindig is szeretett sportolni, hiszen alsó tagozatos kisdiák korában a szécsényfelfalusi általános iskolában is kitűnt jó mozgásával. A felső tagozatot Endrefalván végezte, ahol tagja volt iskolája atlétikai csapatának. A szécsényi gimnáziumban eltöltött évek alatt a testnevelő tanára, Bagyinszki Jenő által tovább erősödött benne a sportolás iránti szeretet. Tagja volt a röplabdacsapatnak, de az érdeklődése inkább a futás felé fordult. Később is rendszeresen futott, fogyasztotta a métereket és érezte, hogy a rendszeres mozgás hozzátartozik az életéhez. Később úgy gondolta, ha már fut és edzésben van, akkor versenyeken is megméretteti magát. 

Rendszeresen megméretteti magát

Alapító tagja a Szécsényi Amatőr Futók Társasságának, akikkel évente több versenyen is ott volt és eredményesen szerepelt, de sohasem számolta díjainak a számát, hiszen számára a sportolás volt a legfontosabb. Részt vett a Kékes Csúcsfutáson, valamint versenyszerűen több alkalommal is lefutotta a maratont és a félmaratont. Azt mondta, hogy számára a legkedvezőbb táv az 5000 és a 10 000 méter. Rendszeresen részt vesz a szenior atléták országos bajnokságán, ahol eddig 22 bajnoki címet szerzett. Sajnos 2021-ben nem indult versenyen a vírushelyzet miatt, de online formában teljesítette. 

Az idén ott volt Budapesten a Vivicittán, ahol a táv 10 000 méter volt. Részt vett egy 29 kilométeres gyalogtúrán, továbbá készül az országos bajnokságra, ahol 5000 méteren szeretné megszerezni a 23. bajnoki címét. A férje kézilabdázott, de térdsérülése miatt le kellett arról mondania. 

A szülők sportszeretete a gyermekeik génjeiben és neveltetésében öröklődött. A lányuk az aerobikot választotta, a fiuk a konditermek látogatója. A nagymamát reggelenként már elkíséri az edzésekre az 5 éves unokája is. Kovácsné Obrecsány Klára számára a futás egy életforma. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában