Nyugdíjasok

2022.07.05. 18:23

Számos sportágat kipróbáltak a salgótarjáni szeniorok

A Magyar Szabadidősport Szövetség nemrégiben 13. alkalommal rendezte meg a régebb óta fiataloknak – azaz a nyugdíjasoknak – a Szépkorúak Országos Sportfesztiválját. A budapesti ingyenes sportrendezvényen több mint 30 fővel a salgótarjániak is képviseltették magukat.

D. G.

Salgótarjánt a Nordic Walking Szenior Klub képviselte a sportfesztiválon

Forrás: Beküldött fotó

A szenior korosztályt edzésben tartó tapasztalt trénerek és negyvennél is több sportág várta a sportolni vágyókat a fővárosi Bikás Parkban. A közel 1500 fős országos mozgásfesztiválon nordic walking, tánc, gerinctorna és tájékozódási séta, tollaslabda, vívás, népi játékok, ping-pong, lengőteke, lövészet, valamint íjászat közül lehetett választani. Akik kevésbé szerettek volna megizzadni a nyári melegben azokat a pétanque, a darts, a sakk vagy épp a bocsa (golyósport) várta. Emellett furfangosabb sportágként a forgótenisz, szellemi játékok, zsinórlabda, tenyérlabda, sőt dekázás is szerepelt a változatos programban. Továbbá az egészségügyi szűrések is népszerűnek számítottak.

A 250 tagot számláló négy éve létrehozott salgótarjáni Nordic Walking Szenior Klub – Félegyházi Éva vezetésével – 35 fős csapattal képviselte Nógrád megyét a hangulatos sporteseményen.

Félegyházi Éva a Tarjáni Szabadidősport Klub elnöke elmondta, hogy harmadszor vettek részt az eseményen, nagyon büszke a társaságra és mindig szuper élményekkel gazdagodnak.

A salgótarjáni szenior sportolók kimondottan aktívnak bizonyultak a Szépkorúak Sportfesztiválján, hiszen a 71-76 éves női korosztályban Ipacs Lászlóné az igazán előkelő második helyen végzett. Emellett további szép nyereményeket is bezsebeltek a salgótarjániak ügyességükkel és a minél több sportág kipróbálásával.

Megszerettetik a mozgást | A Szépkorúak Sportfesztiváljának célja a nyugdíjas lakosság minél szélesebb körével megismertetni a mozgás egészségre gyakorolt kedvező hatásait, a rendszeresség fontosságát. A magyar társadalom egyre növekvő részét teszik ki a nyugdíjasok. Egészségük megőrzése érdekében kiemelkedő jelentőségű a sport. Jelenleg hazánkban kevés olyan rendezvény szerepel a sportprogramok kínálatában, amely kifejezetten az idősebb korosztályt célozza meg, így a mozgásfesztivál ezt az űrt igyekszik betölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában