Labdarúgás

2022.07.23. 16:27

Gyermekkora óta hódol a labdarúgásnak az egykori szécsényi focista

A szécsényi Jászberényi Pálnak két szenvedélye van, a labdarúgás és a régi tárgyak gyűjtése. Ami a labdarúgást illeti, az 1960-as évek elején az ifjúsági csapatban kezdet el játszani, majd tagja lett a felnőttcsapatnak.

Sz. F.

Jászberényi Pál egyik lételeme a labdarúgás

Forrás: Nool

Fotó: Sz. F.

Amikor abbahagyta a labdarúgást, a kapcsolata nem szakadt meg az egyesülettel, így 1974-től tagja a vezetőségnek. Ezen időszakban sok sportelnökkel dolgozott együtt, mint például Varga Tibor, Kolosi Tibor, Rácz Jenő és még jó néhányan. A jelenlegi sportkör elnökével, Stayer Lászlóval is jó kapcsolatot alakított ki, épp úgy, mint az edzőkkel és a játékosokkal. 

A labdarúgó-mérkőzések fő rendezője. A hazai összecsapások előtt rendezőtársaival mindig megbeszéli, hogy kinek mi legyen a feladata. Természetes, hogy nem múlhat el hazai mérkőzés, amelyen ne venne részt. Nemcsak a rendezésben vesz részt, szenvedélyes szurkolója is a csapatnak. Egy-egy gólnál, vagy épp a győztes mérkőzés után a játékosokkal, edzővel és a közönséggel együtt örül. Az idegenbeli mérkőzésekre is elkíséri a csapatot. 

Mit szól a családja, a felesége a rendszeres hétvégi közéleti tevékenységéhez? – kérdeztük a sportembert. 

– Nem dohányzom, nem iszom alkoholt, így a kedves feleségem könnyebben tudomásul vette, hogy van egy szenvedélyen, a labdarúgás. Szombat délelőtt segítek neki a bevásárlásban, ha mérkőzés van, tudomásul veszi, hogy délután már nem számíthat rám – felelte. 

Jászberényi Pál több mint hat évtizede elkötelezett híve a labdarúgásnak, és azt vallja, hogy az az ember, aki szereti a labdarúgást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában