Labdarúgás

2022.06.26. 08:51

Véget ért a pihenő: megkezdte az alapozást a Balassagyarmati VSE csapata

Csupán pár hetes nyár eleji pihenőt engedélyezett tanítványainak Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE labdarúgóinak vezetőedzője, és az elmúlt idényben az NB III. Közép csoportjában ezüstérmet szerző legénység tagjai június végén újra munkába álltak, hiszen augusztusban már kemény bajnoki ütközetek várnak a futballistákra.

Hegedűs Henrik

Forrás: NMH | Archív | Fotó: Hüvösi Csaba

A szakvezető szerint a leglényegesebb az, hogy a felkészülési időszak egészében a legteljesebb játékosállománnyal dolgozhassanak, hiszen az előző évadban éppen az volt a gárda legjelentősebb gondja, hogy sérülések, betegségek miatt igen későn állt össze a társaság, ezúttal viszont bíznak a szerencsében, hogy nem lesz állandóan hosszú a maródiak listája. Nagy Tibor 18-20 fős kerettel számol.

A vezetőedző hozzátette, az együttesben mindenképpen lesznek változások, hiszen Nagy Tamás befejezte pályafutását, miként a kapus Puporka Dániel is a több lehetőség reményében máshol képzeli el jövőjét. Szintúgy távozott Balassagyarmatról három meghatározó ember a középpályáról, Kis Gergő, Kovács Dániel és Nyilas Elek. Az egykoron válogatott váci mester öt-hat új ember érkezését várja, akikkel érdemes hamar megállapodni, hogy minél gyorsabban beilleszkedhessenek az Ipoly-parti közegbe. Ráadásul hatványozottabban számít a fiatalok bevetésére is, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség új szabálya szerint minden mérkőzésen legalább egy tizennyolc éves, vagy annál fiatalabb focistát pályára kell küldeni.

Végezetül a célkitűzésekkel kapcsolatban Nagy Tibor megfogalmazta, ugyanazzal a felépítésű játékkal szeretnének most is előrukkolni, és nem titkoltan várják az álom beteljesülését, ami mi lehetne más, mint a csoport bajnoki címének megszerzése, és ezzel a feljutás az NB II.-be. 

A hétvégén már első edzőmérkőzését is lejátszotta a kék-fehér csapat. Az egykoron Balassagyarmaton dolgozó Kis Károly együttese, az NB II. középmezőnyéhez tartozó FC Ajka látogatott a Kövi Pál Sportközpontba. Az első félidő kiegyenlített küzdelmét követően a másodikban felülkerekedtek az egyértelműen pihentebbnek tűnő vendégek.

Balassagyarmati VSE – FC Ajka 0-3 (0-0)

Vezette: Újhelyi T. (Márkus P., Balla L.)

BVSE: Iváncsics (Molnár L. 46.) - Király O., Benkő-Bíró, Lami (Koszó 46., Berki J. 80.), Tóth O. (Majzik 46.) - Gyetvai (Erdélyi 46.), Gergely, Márton, Ferkel – Mertse (Jele 46.), Gazdag (Mátyás T. 46.).

Gól: Zsolnai (56.), Dragóner (2 – 62., 88.).

Nagy Tibor: Az első félidő még rendben volt, de később már lehetett látni, iszonyatosan elfáradtak a fiúk, és nem lehetett az egész csapatot lecserélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában