Labdarúgás

2022.06.15. 13:13

Óriási bravúr: így vélekednek a nógrádi sportemberek a magyar válogatott sikeréről

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 4-0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában, így 69 év után diadalmaskodott újra a szigetországban, sikerével pedig a 3. csoport élére ugrott.

B.T. és L.A.

Forrás: MTI | Koszticsák Szilárd

 A magyar együttes szeptember 23-án a németek vendége lesz Lipcsében, majd három nappal később az olaszokat fogadja. Az eddigi remek szereplésről ismert sportembereket kérdeztünk.

Básti István, az SBTC egykori labdarúgója, olimpiai bajnok: – Egy picit aggódva tekintettem a négy mérkőzés elé, hiszen komoly múlttal rendelkező ellenfelek vártak a magyar válogatottra. Annyit látok, hogy valami elindult Marco Rossi keze alatt. Úgy vagyok vele, hogy már bárki az ellenfél nem játszunk alárendelt szerepet. Támadásban és védekezésben nagyon sokat léptünk előre. Viszont labdabirtoklásban még fejlődni kell. Az eddig megszerzett hét ponttal az első helyen állnak a fiúk a csoportban, melyet nagy fegyverténynek tartok. Azonban még hátra van két összecsapás, ami szintén nem lesz könnyű feladat. Bízom a csapatban, drukkolok nekik.

Szabó Mihály, a Palotás elnöke: – Mindenki számára óriási meglepetés a magyarok szereplése. A "halálcsoportban" az előzetes várakozás alapján egy pontot sem jósoltak a mieinknek, amire alaposan rácáfoltak. Játékban és erőnlétben is óriásit fejlődött az együttes. Igazi CSAPATKÉNT funkcionáltak, mind a védekezésben, mind a támadásban. Marco Rossi kitűnő taktikai elképzelését maradéktalanul végrehajtva, világraszóló diadalt értek el Angliában. Várom a további jó folytatást.

Balga József egykori utánpótlás válogatott labdarúgó, az SBTC technikai vezetője: – Büszkeséggel tölt el a magyar csapat szereplése. Le a kalappal Marco Rossi és stábja előtt, hogy ki tudták hozni ezeket a szép eredményeket az együttesből. Sokat fejlődtünk játékban, taktikai téren és erőben is. Gyorsabban cselekszünk a pályán, pontosabbak vagyunk, és mindezek határtalan lelelkesedéssel párosulnak. Meg kell köszönni a szenzációs közönségünk buzdítását. A honi futballban az elmúlt évtizedekben történt fejlesztések,  képzések, úgy látszik meghozták az első igazi sikereket.

Mohácsi László volt labdarúgó, megyei bajnok, kupagyőztes edző, a Talent 2019 sportegyesület elnöke, edzője: – Elképesztő sorozatot tudhat magáénak a válogatottunk a mostani kiírásában. Az olaszok elleni rossz első félidőt kivéve, folyamatosan szervezett, lendületes, helyenként jó futballt produkáltak a világ legjobbjai ellen. Óriási! Régóta vártuk ezeket a pillanatokat, azt, hogy láthassuk, hogy a nemzeti csapat, a magyar játékosok is fel tudják venni a világelittel a versenyt megfelelő stratégiával, áldozat vállalással és nem utolsó sorban a tehetségükkel. Az eredményeinktől függetlenül az aktuális csoport ellenfeleink továbbra is világklasszis csapatok, a mi válogatottunk pedig érezhetően, láthatóan és eredményekben is megmutatkozóan tényező tud lenni ismét a nemzetközi futballban!

Bella Sándor, a Patak FC edzője: – A Nemzetek Ligája legnehezebb csoportjába kerültünk és mostanra minden ellenfelünk előtt világossá vált, hogy számolni kell velünk. Az angolok elleni fölényes győzelem is jól mutatja, hogy mekkora egység van a csapatban, képtelenek voltak megbontani a játékunkat, nem estünk ki saját ritmusunkból. Mi magyarok újból átélhettünk valami hasonlót, amit az Aranycsapat győzelme után érezhettünk, azóta az angoloknak ez volt a legsúlyosabb veresége hazai pályán. Beérni látszik egy munka gyümölcse, hiszem, hogy még nagyon sok örömet okoznak ezek a fiúk nekünk szurkolóknak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában