Labdarúgás

2022.06.29. 14:21

Olaszországban fejlesztheti képességeit a Nógrád megyei labdarúgó

Nagy megtiszteltetés érte a napokban Bugyi Ákost, a nógrádi Hesz Mihály Általános Iskola tanulóját. A CIB Italia focitábor alatt tehetségével annyira meggyőzte a szakembereket, hogy beválasztották a három fiatal közé, akik ősszel egy olaszországi futballtáborban pallérozódhatnak tovább.

Hegedűs Henrik

Bugyi Ákos az egyik olasz utánpótlás edző társaságában

Forrás: Beküldött fotó

A CIB Italia focitábort a tanévzárás után, június végén rendezték meg, főként hátrányos helyzetű települések iskoláinak diákjai részvételével. Az eseményre Olaszországból érkeztek a kiemelt kluboknál tevékenykedő utánpótlás edzők, akik a Magyar Diáksport Szövetség segítségével kiválasztott ifjú reménységek képességeit mérték fel. A táborba eljött az egész kezdeményezés „arca”, Alessandro del Piero egykori válogatott játékos, a Juventus korábbi klasszisa.

A felkészülés végén a Berkenyén élő hetedik osztályos Bugyi Ákos, akinek Józsa Csaba az edzője, Haljárszki Dóra és Makkai Máté pedig a testnevelője, egyike annak a három kisdiáknak, akik hamarosan olaszországi utazásra indulhatnak, szüleik kíséretében. A különböző országokból érkező gyerekek közösen edzenek majd, neves trénerek irányításával, edzőmeccseket vívnak egymással, megtekinthetik az olasz futballmúzeumot, illetve kivételes élményként a szervezők elviszik őket egy első osztályú felnőtt bajnoki mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában