Maraton

2022.06.06. 15:52

Maratont futottak Trianon emlékére Nógrád megyében

Több távon hirdette meg a trianoni békekötés 102. évfordulója alkalmára szánt futóversenyét szombaton a Magyarok Világszövetsége és a balassagyarmati székhelyű Badisz VSE. 

H. H.

Forrás: NMH | Fotó: Fürjes Béla

A legelszántabb sportolók Ipolytarnócon, a katolikus templom előtt gyülekeztek. Azonban mindössze két jelölt akadt, aki az eredeti maratoninál valamivel nagyobb, 42,9 kilométeres távra jelentkezett (az olimpiákon is szereplő maratoni futás 42 ezer 195 méter), hogy a kiadós kocogás után a balassagyarmati Civitas Fortissima térre érjen be. A többiek váltóban tették meg az utat. 

Mások Szécsény közeléből rajtoltak, ők a pösténypusztai bekötőút mellől loholtak az Ipoly-parti városig, 22,1 kilométert megtéve. Futásukat kerékpárosok kísérték, míg a településeken, ahol áthaladtak, helyi polgárőrök irányították addig a forgalmat, mint tették azt az őrhalmi önkéntesek.

A harmadik csoport számára 1920 métert jelöltek ki a szervezők, ide a legkisebb korosztályokat várták. Ők a balassagyarmati határban, a vízműtől indultak, és a járdákon történő kocogással közelítették meg a városközpontot. Akadt, akit házi kedvence is elkísért, a koromfekete eb kitartó lihegéssel követte hűen gazdáját.

A trianoni maratont teljesítőknek a célban emléklappal és ajándékkal kedveskedtek, amelyeket Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnöke és Medvácz Lajos, Balassagyarmat korábbi polgármestere adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában