Labdarúgás

2022.06.18. 12:04

Maradt még esély a bennmaradásra – a Salgótarjáni BTC labdarúgói bíznak az NB III-as szereplésben

Az SBTC együttese az NB III. Keleti csoportjában a tizenhetedik helyen fejezte be a 2021/2022-es bajnoki évadot. Mivel a három harmadosztályú csoportból csak a második legjobb ilyen helyezést érték el, így kiestek. Azonban még adminisztrációs esély lehet a bennmaradásra, amely július első hetében fog eldőlni. A szereplésről Árki Gábort, az SBTC ügyvezetőjét kérdeztük.

Langa Attila

A Salgótarjáni BTC csapata a tizenhetedik helyen fejezte be a küzdelmeket az NB III. Keleti csoportjában

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

Fotós: Hegedus Mark

– Az elmúlt szezont követően is hasonló volt a helyzet. 
– Sajnos elég későn derült ki, hogy mégis megmaradhat az NB III.-as tagságunk, de ekkorra igen nehéz helyzetbe kerültünk. A gyenge szereplésünk ellenére is több meghatározó játékosunkat megkeresték más csapatok. Aztán voltak, akik el is igazoltak a jobb lehetőség reményében. Ennek fényében kissé szétesett az a jó csapategység, ami a szezon végén már egyre inkább jellemezte a társaságot. Ezt követően kissé nehézkesen és későn kezdhettük el a felkészülést Lakatos Béla vezetőedző irányításával. 

– Ebben az időszakban nem tudtak magasabb szintet képviselő játékosokat igazolni, hiszen ekkor nem volt meg az anyagi lehetőségük erre. 
– Így van. Nem volt a megyéből olyan szponzorunk, így csak abból a pénzből tudtunk gazdálkodni, amelyet akkor még a Diósgyőr a rendelkezésünkre tudott bocsátani. Ezek ellenére jobb bajnoki rajtot, majd pedig folytatást vártunk a csapattól, de az eredményesebb jövő reményében meg kellett lépnünk az edzőváltást. Lakatos Béla egy igen felkészült és nagyon nagy odaadással dolgozó szakember volt, de ő is azt gondolta, hogy egy új impulzust adhat esetleg egy vezetőedző csere a srácoknak. 

– Több potenciális jelöltjük is volt a posztra, de többen más lehetőséget választottak. Végül Vizteleki János lett a befutó. 
– A tréner korábban több alkalommal is vett már át hasonlóan nehéz helyzetben tanyázó együttest, és az eredményessége meggyőző volt a számunkra. A váltást követően sikerült is aránylag stabilizálni a helyzetünket, de így is kieső helyen teleltünk. Eközben a DVTK közbenjárásával sikerült egy meghatározó szponzort találnunk, így a tavaszi szezonnak már jobb anyagi lehetőségekkel indulhattunk neki. Továbbá próbáltunk meghatározó játékosokat igazolni, amely a tabellán elfoglalt helyezésünk miatt igazán nehéz volt. Az elképzeléseink megmaradtak, miszerint elsősorban a helyi fiataloknak adtunk, és a jövőben is fogunk adni lehetőséget még az esetleges eredménytelenebb szereplés ellenére is. 
– A tavaszi forma igazán hektikus volt, hiszen hol jöttek az eredmények, hol pedig nem. 
– Igen. Nem értettük, de a csapat egy kissé a hitét is elvesztette az edzőben, így mivel még esélyünk volt a bennmaradásra, váltottunk. Az U19-es csapatunkkal sikeres Sebestyén Szilárd lett a felnőttgárda élére kihelyezve az utolsó négy fordulóra. Azt gondolom, ez jól sikerült, hiszen Szilárd meg tudta adni azt a lendületet a csapatnak, amely által három mérkőzést meg is nyertünk a négyből. Ezek fényében a tizenhetedik helyen zártuk a bajnokságot, a három csoport második legjobb tizenhetedikeként. 

– Esély van még a harmadosztályra? 
– Adminisztrációs úton még lehet esélyünk a tagságunk megőrzésére, hiszen visszalépők esetén kedvező pozícióban vagyunk. Ez július első hetében derül majd ki, mikor a csapatok beküldik a nevezést. Addig nem tehetünk mást, csupán várakozunk és próbáljuk a korábbi évből tanulva együtt tartani a játékoskeretet. Több fiatal utánpótlásból felkerült játékossal biztosan bővül a létszám, hiszen az egyesület filozófiája, hogy a Salgótarján és környéki fiatalokra próbálunk építeni. A DVTK és a szponzorunk révén az anyagi hátterünk biztosítva lesz a következő szezonra, amelyet köszönünk, és próbáljuk majd egy eredményes szezonnal meghálálni. 

A számok tükrében 

17. SBTC 38 7 10 21 38–65 31

Mérkőzésről mérkőzésre 
BKV Előre – SBTC 3–0, SBTC – Kisvárda II. 1–1, Eger – SBTC 4–0, SBTC – Tiszaújváros 0–3, Hajdúszoboszló – SBTC 2–1, SBTC – Kazincbarcika 0–3, Békéscsaba II. – SBTC 3–1, SBTC – Tiszafüred 0–3, SBTC – DVSC II. 1–5, SBTC – Újpest II. 0–0, Tállya – SBTC 2–1, SBTC – Sényő 0–0, Füzesgyarmat – SBTC 3–3, DVTK II. – SBTC 2–1, SBTC – Törökszentmiklós 1–1, Hidasnémeti – SBTC 0–2, SBTC – Putnok 2–3, Jászberény – SBTC 0–0, SBTC – DEAC 0–1, SBTC – BKV Előre 1–3, Kisvárda II. – SBTC 0–0, SBTC – Eger 0–1, Tiszaújváros – SBTC 1–3, SBTC – Hajdúszoboszló 1–0, Kazincbarcika – SBTC 3–0, SBTC – Békéscsaba II. 1–1, Tiszafüred – SBTC 1–1, DVSC II. – SBTC 1–0, Újpest II. – SBTC 2–0, SBTC – Tállya 4–0, Sényő – SBTC 2–1, SBTC – Füzesgyarmat 0–0, SBTC – DVTK II. 1–2, SBTC – Hidasnémeti 1–2, Törökszentmiklós – SBTC 1–2, Putnok – SBTC 1–2, SBTC – Jászberény 6–1, DEAC – SBTC 4–0. 

Gólszerzők 
10 gólos: Tarlósi Milán, 7 gólos: Horváth Máté, 5 gólos: Csifó István, 4 gólos: Nagy Máté Xavér, 2 gólos: Gyetvai Noel, Sárközi Tamás, 1 gólos: Bata Gábor, Filkor Benjámin, Gazdag Bálint, Kócsa Tamás Gergely, Nemes Ádám István, Tarlósi Patrik, Nagy Ákos Attila (DVTK II., öngól), Héder Róbert (Törökszentmiklós, öngól). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában