Labdarúgás

2022.06.12. 19:06

Magabiztos győzelemmel jutott fel az NB III-ba a Bánk együttese (galéria)

Diósjenőn játszotta az osztályozó párharc visszavágóját a Bánk-Dalnoki Akadémia a Balatonlelle csapata ellen.

Hegedűs Henrik

Magabiztos győzelmet aratott a nógrádi gárda

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

Bánk-Dalnoki Akadémia – Balatonlelle SE 3-0 (0-0)
Diósjenő, 500 néző, vezette: Nazsa T. (Tőkés R., Szilágyi N.).
Bánk: Wittner – Frey (Érczkövi 89.), Silva, Seres, Kuklis – Cseri, Sándor – Fekete M. (Fekete O. 70.), Miskei (Somogyi 77.), Rábold (Szentpéteri 89.) – Kiss K. (Katona 77.). Vezetőedző: Helm András.
Balatonlelle: Posza – Neubauer, Hegedűs, Kelemen, Balogh B. (Benke 55.) - Kovács K.( Pető 73.), Fila (Dömötör 60.), Szi (Buzsáki 60.), Laczkó – Hrabovszki, Böjte (Decsi 73.). Vezetőedző: Kenéz Szabolcs.
Gól: Miskei (46.), Rábold (62.), Katona (82.)
Sárga lap: Seres, Katona, illetve Kelemen, Neubauer, Balogh B., Benke.
Kiállítva: Kelemen (64.).
Jók: Silva, Cseri, Sándor, Miskei, Rábold, illetve Kovács K., Szi, Laczkó.

A szép számú nézősereg előtt az első negyedóra jobbára a mezőnyjáték jegyében telt, mindkét csapat óvatosan vezette a támadásait. A Balatonlelle egy jobb oldali szabadrúgásból veszélyeztetett, de Wittner kapus a helyén volt. Kisvártatva gyors egymásutánban két kecsegtető szabadrúgást végezhetett el középről a Bánk, de előbb Miskei, majd Kiss bombázott bele a sorfalba. A félidő második részében a házigazdák átvették az irányítást, sőt, Fekete révén kis híján a vezetést is megszerezték, de egy láb az utolsó pillanatban közbenyúlt. A hajrában Böjte harminc méteres lapos kísérletét hárította magabiztosan a hazai hálóőr, míg a másik oldalon Miskei halasztott el egy újabb remek gólszerzési alkalmat.

A második félidő elején gyorsan vezetést szerzett a Bánk. Alig hangzott el a kezdő sípszó, nagyszerű akció futott a jobb oldalon és a végén Miskei tökéletes megoldással talált be a hosszú sarokba. A vezetést követően is fölényben maradt a nógrádi alakulat, és a határozott támadások gyümölcse hamar beérett. Rábold váratlanul szánta el magát egy távoli lövésre, amely nyílegyenesen kötött ki a balatonlellei hálóban. Ezzel fordult a kocka, hiszen így már a Bánk állt továbbjutásra, ráadásul a Somogy megyeieket az ág is húzta, Kelemen a második sárga lapja után vonulhatott zuhanyozni az öltözőbe.

A mérkőzés utolsó tizenöt percében egyre-másra dolgozta ki helyzeteit a vendéglátó legénység. A kegyelemdöfést Rábold elsőrangú nyesését követően a csereként beállt Katona adta meg, végképp eldöntve a küzdelmet. Összességében a Bánk-Dalnoki Akadémia teljesen megérdemelten aratott győzelmet Balaton-parti vetélytársa felett, bejutva ezzel, a klub történelmében először az NB III. mezőnyébe.

Helm András: – Teljes mértékben érvényesültek az elképzeléseink. A második félidőben a korai gól láthatóan komoly zavarokat okozott az ellenfél soraiban. Meg tudtuk mutatni, mi vagyunk a jobb csapat. 

Kenéz Szabolcs: – Ez nem az a forgatókönyv volt, amit előzetesen összeállítottunk. Játékban nagyon keveset nyújtottunk, így az a gárda jutott fel az NB III.-ba, amelyik többet tett a győzelemért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában