Lovassport

2022.06.15. 08:25

Hibátlanul lovagoltak a nehéz akadályok között a ifjú salgótarjáni lovasok

Ócsán, az Equina Lovasfarmon rendezték meg a napokban az Equina szabadidős kupasorozatot, melyen három induló vett részt a salgótarjáni Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület (RPTE) Egylovas Klub szakosztályából ügyességi kategóriában. A lovasok felkészítője Urbányi Zoltán már régóta tervezi, hogy lovasai induljanak hasonló rendezvényeken.

B. T.

Az ügyességi kategóriában jól szerepeltek a salgótarjáni klub versenyzői

Forrás: Beküldött

– Tavasszal egy elmaradt versenyből jött az ötlet, hogy a sok felkészülésnek legyen eredménye, rendezzünk egy házi versenyt, ezen hét induló vett részt. A gyerekeken kívül így a szülők is ráláthattak arra, hogy a több év kitartó munkája megéri a várakozást, és eredményeket mutat. Felbátorodva így döntöttünk arról, hogy az egyesülettel még idén három versenyen szeretnénk részt venni a lovasokkal – mondta Urbányi Zoltán. 

A pályán 12 akadályt kellett leküzdeni hibapont nélkül, valamint az időt is figyelni kellett. Az ügyességi versenyeken való részvétel felkészülési lehetőséget biztosít a lovasoknak, hogy a későbbiek során bekapcsolódva az MLSZ szakágainak versenyrendszereibe, megalapozott tudásuk legyen a rájuk váró megmérettetéseken. A fárasztó utazások megérték a munka gyümölcsét, hiszen az Egylovas Klub szakosztály mindhárom versenyzője hibátlan pályát lovagolt a nehéz akadályok között. Ternyik Adél a 10 év felettiek ügyességi versenyén a 13 versenyzőből az 5. helyen végzett, míg Lovász Lili a 7. lett a Bagdad nevű lóval. Deák Borbála a 10 év alattiak versenyén a 18 versenyzőből 13. helyen zárt a saját, Kincsem nevű lovával. 
 

 

Címkék#lovaglás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában