Labdarúgás

2022.06.24. 21:07

Az SBTC három csapata is Horvátországban bizonyított

A közelmúltban horvátországi utánpótlástornán vettek részt az SBTC fiatal játékosai, akik hatalmas élménnyel gazdagodtak Crikvenicában.

Langa Attila

Fodor Zsolt (j5) U13-as csapata is különböző nemzetiségű csapatokkal nézhetett farkasszemet a megmérettetésen

Forrás: Beküldött

A horvát tengerparti város helyszíne és névadója is a vetélkedésnek, melynek mezőnyében olasz és bosnyák csapatok is voltak. Általában minden résztvevő több korosztályban képviselteti magát, így tettek a salgótarjániak is, hiszen Lakatos Béla U10-es, Szekeres József U11-es és Fodor Zsolt U13-as csapata is megmérethette magát a nemzetközi mezőnyben. Kobka Viktorral, az SBTC utánpótlásának szakmai igazgatójával beszélgettünk. 

– Szakmailag hogyan értékelné a nemzetközi tornát? 
– Az ellenfeleink nagyon harcosan és helyenként keményen játszottak, így ez eltérő volt a mi általunk képviseltetett játékstílustól. Ebből rengeteget tanulhattak a gyerekek, hiszen ilyen mentalitású és lényegében egyszerű, de sokszor hatásos direktebb futballt játszó csapatokkal itthon ritkán találkozunk. Részünkről a magyaros stílust próbáltuk játszani, kombinatív, sokpasszos és a kapunktól építkező rendszerben. 

A hosszú hazaúton már az új élményekről beszélgettek a gyerekek
Forrás: Beküldött

– Milyen élményekkel gazdagodhattak a gyerekek? 
– A srácok három napot tölthettek egy fantasztikus környezetben, hiszen luxusszállodában biztosítottak szállást mindenki részére a szervezők, amely alkalmával mindenki teljes ellátásban részesült. A mérkőzéseket kiválóan előkészített pályákon játszhatta mind a három korosztály, amely szintén emelte a torna színvonalát, valamint a több országból érkező magas szintet képviselő ellenfeleink is. Ezek összessége örök élmény lesz a srácoknak. Szeretnénk megköszönni az egyesületnek, hogy az anyagi támogatást megteremtették, így megvalósulhatott ez a hatalmas fociélmény. 

– A nyári időszakra milyen tervei vannak az egyesületnek? 
– Július 11-én veszi kezdetét egy négyhetes időszak, amely alkalmával a gyerekeknek edzőtáborozási lehetőséget biztosítunk napi kétszeri edzéssel, továbbá reggelivel, meleg ebéddel és egy uzsonnával. A tréningeket az SBTC Sport Kft. főállású labdarúgóedzői tartják. Az elmúlt évekhez hasonlóan, magas színvonalú és kifejezetten jó hangulatú táborra számítunk a négy héten, amelyre az előzetes jelzések alapján közel száz gyerek fog ellátogatni.

Címkék#sbtc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában