Atlétika

2022.06.28. 20:15

A salgótarjáni Mag Fruzsina is indul a hegyifutó-Európa-bajnokságon

Ennek a hétnek a végén rendezik meg Spanyol­országban a hegyifutó-­Európa-bajnokságot, ahol Mag Fruzsina is komoly feladat előtt áll majd.

B. L.

Mag Fruzsina (SAC) várja az Európa-bajnokságot

Fotó: Bakos László

A tájfutó eredményeivel is brillírozó Mag Fruzsina ezúttal atlétikában húzhat majd válogatottszerelést, a Salgótarjáni Atlétikai Club versenyzője a szentgáli válogatón mutatott teljesítménye alapján kapott meghívót az Eb-keretbe. El Paso és környéke ad otthont a kontinensviadalnak, ahol U20-ban a tarjáni lány képviseli majd a magyar színeket. 

Sramkó Tibor tanítványa két napon is rajthoz állhat, elsején, azaz pénteken uphill, majd két nappal később az up&down futamon is próbára teszi magát. 

– Az első futam végig emelkedik, 5,29 kilométeren durván 800 méternyi szintemelkedés vár majd. Az up&down futamon 5,4 kilométer lesz a kategóriámban, itt egy nagy kört kell futni. Kicsit tartok tőle, mert fizikailag elég komoly kihívás, de nagyon várom, hogy milyen lesz, mert már csak a különleges helyszín miatt is biztosan nagy élmény egy ilyen világverseny. Az uphill útvonala például egy vulkán oldalában megy fel – mesélte az utazás előtt Mag Fruzsina. 

A Salgótarjáni Atlétikai Clubot eddig Papp Ildikó képviselte hegyifutó-világversenyen, 2010-ben és 2014-ben is egyaránt világbajnokságon viselhette a magyar címeres mezt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában