Labdarúgás

2022.05.16. 22:27

Megvan a három pont: az SBTC és a Gyarmat is győzött hétvégén idegenben

A harmadosztályban a 36. forduló mérkőzéseit rendezték meg a hétvégén.

Nool

A Salgótarjáni BTC (fehér mezben) remek sikert aratott, de már nem tud előrébb a tabellán

Forrás: NMH Archívum: Hegedűs Márk

Fotó: Hegedus Mark

NB III. Keleti csoport, 36. forduló 

Putnok FC – SBTC 1–2 (1–2) 

Putnok, 100 néző, vezette: Virág A. (Volentics E., Kovács Z.). 

Putnok FC: Cserepka – Sághy, Petrecsko (Hadházi, 46.), Nagy Zs., Buda – Szics (Riznicsenkó, 80.), Csutora, Laczkó (Dlehány, 72), Dobrovolszki – Juhos (Sramkó, 72.), Katona. Edző: Szala Ákos. 

SBTC: Szalay – G. Bíró, Nagy M., Érsek (Constantino, 46.), Kócsa (Filkor, 85.) – Köböl, Sárközi (Orosházi, 65.), Csifó (Szabó B.), Boros – Gazdag, Tarlósi M. (Csáki, 85.) Edző: Sebestyén Szilárd. 

Gólok: Nagy Zs., ill. Csifó, Tarlósi M. (11-esből)

Sárga lap: Sághy, Petrecsko, Buda, Laczkó, Dlehány, ill. Sárközi, Tarlósi M.

Jók: Nagy Zs., ill. az egész csapat. 

Szala Ákos: – Először is leszögezném, hogy nem játszottunk jól. Másodszor, ami a pályán folyt ma, az vérlázító volt. Sok futballmeccsen vettünk már részt a kollégáimmal, a játékosaimmal, de ilyennel még nem találkoztunk. Sajnálom a játékosainkat, mert nem ezt érdemelték, a nem jó játék ellenére. Mély gyomros volt ez, amit nem lesz könnyű megemészteni. 

Sebestyén Szilárd: – Az egész meccs folyamán próbáltunk szervezettek és fegyelmezettek maradni, a három pont az akarat és a szív diadala volt. 

További eredmények: 

Kisvárda II. – DVC II. 4–1 (3–0)

Tiszaújváros – Békéscsaba II. 6–0 (3–0)

Hajdúszoboszló – Kazincbarcika 2–2 (0–1)

Hidasnémeti – DVTK II. 0–4 (0–0)

Jászberény – Sényő 0–2 (0–0)

DEAC – Tállya 8–0 (4–0)

BKV Előre – Újpest II. 2–3 (1–2)

Eger – Tiszafüred 2–1 (1–1)

Törökszentmiklós – Füzesgyarmat 0–1 (0–0)

NB III. Nyugati csoport, 36. forduló 

Gerjeni SK – Balassagyarmati VSE 0–3 (0–1) 
Paks, Atomerőmű SE Sporttelep, 100 néző, vezette: Kakuk Sz. (Juhász Sz., Bereczki B.) 

Gerjen: Szabó M. – Prantner, Erdélyi, Hanol, Hegedűs – Lőrinc (Cseh, 53.), Blatt, Major, Nagy M. – Dombi, Maka. Vezetőedző: Bojan Lazics. 

Balassagyarmat: Iváncsics – Majzik, Koszó (Lami, 80.), Benkő-Bíró, Király Á. – Kovács D. (Tóth O., 80.), Ferkel (Kis G., 80.), Gergely, Nyilas (Lizák, 69.) – Nagy Tamás, Csiki (Király O. 56.). Vezetőedző: Nagy Tibor. 

Gólok: Nyilas (4.), Nagy Tamás (79.), Gergely (87.)

Sárga lap: Major, illetve Majzik, Koszó, Benkő-Bíró, Lizák. 

Egy védelmi megingást kihasználva hamar megszerezte a vezetést a balassagyarmati csapat, ám az előnyüket sokáig nem tudták növelni, mert a gerjeniek rendkívül masszívan védekeztek. Szinte ki sem merészkedtek a saját tizenhatosuk elől, legfeljebb labdaszerzések alkalmával igyekeztek ellentámadásokat vezetni, nem sok kecsegtető reménnyel. A második félidő elején elsősorban pontrúgások után veszélyeztettek az Ipoly-partiak, ám a legjelentősebb helyzetek is kimaradtak, nem egyszer a kapu torkából szállt fölé a labda. A hajrába érve aztán előbb Nagy Tamás villant, majd egy hármas cserét követően a jobb oldalról beszálló szögletrúgást Gergely csúsztatta Szabó hálójába, kialakítva ezzel a végeredményt. 

Bojan Lazics: – A világon sehol sem lehet felkészülni olyan buta gólokra, mint amiket mi kaptunk ma. A srácok próbáltak mindent megtenni, helyenként jól is játszottak, most ennyire futotta.

Nagy Tibor: – Eredetileg arra számítottam, hogy a hazaiak bátrabb, támadóbb szellemű focival rukkolnak elő, ennek ellenére visszavonultak, zárták a területeket, ezeket viszont nagyon jól művelték. Összességében egy percig nem éreztem úgy, hogy mi itt kikaphatunk. 

További eredmények: 

MTK Budapest II. – Cegléd 2–3 (1–1)

Budapest Honvéd II. – Paks II. 2–0 (0–0)

Ferencváros II. – Vác 5–1 (2–1)

ESMTK – Makó 3–4 (3–1)

Mohács – Rákosmente 3–2 (3–1)

Dunaújváros – Iváncsa 2–1 (0–0)

FC Dabas – Dabas-Gyón 0–0

Hódmezővásárhely – Monor 1–1 (0–1)

Kozármisleny – Szekszárd 0–0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában