Kézilabda

2022.05.24. 20:24

Magabiztosan zsebelte be a záróforduló győzelmét is a gyarmati bajnokcsapat

Szép számú, lelkes közönség köszöntötte az évad utolsó fellépésén, a már hetekkel korábban bajnokcsapattá vált hazai társaságot.

H. H.

Nagy Norbert (piros) öt gólig jutott a zárófordulóban

Forrás: NMH Archív | Fotó: H. M.

Az örömünnepbe csak az elején tudott némiképp beleszólni a fővárosi alakulat, mintegy negyedórán keresztül fej fej mellett haladt a két gárda. Ezután azonban egyre jobban kidomborodott a balassagyarmatiak fölénye, és előnyük a második félidő közepe táján már két számjegyű különbségűre duzzadt. A Kábel végül magabiztosan zsebelte be a záróforduló győzelmét is, ezzel pedig nem kevesebb, mint tizenegy (!) pontot vertek az Északi csoport második helyezettjére, a budakalásziakra. 

A Magyar Kézilabda Szövetség versenykiírása szerint a csoport első pozíciója még nem jár egyenes ágon a másodosztályba való felkerüléssel, a hat különböző területi nyertes teljesítménye között számvetést végeznek, és a két legjobb együttes mehet fel osztályozó nélkül az NB I/B-be. Az előzetes számolgatások alapján a két pont híján makulátlan mutatókkal rendelkező Balassagyarmati Kábel SE mindenképpen az egyik feljutónak számít, és a hírek szerint nem minden csoportbajnok vállalja a magasabb színvonalú megmérettetést. Az Ipoly-partiaknak viszont feltétlenül alaposan meg kell erősíteniük a játékoskeretet, hogy helytálljanak az NB I/B-ben, hiszen szakmai szempontból tekintve, az utánpótláskorúakat leszámítva lényegében csak egy bő kezdőcsapat áll jelenleg rendelkezésre, és a kézilabdázók közül nem egy már a negyvenedik életéve felé közelít, vagy már azon is túllépett. 

NB II., férfiak, Északi csoport, 22. forduló: 

Balassagyarmati Kábel SE – Bp. Honvéd 29–20 (15–11)

Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: dr. Csuka, Kocsis. 

Kábel SE: HUDÁK – NAGY N. 5, Tatai 4/1, Tóth M. 2, SÁNDOR 4, Nagy A. 3, GÁL 3. Csere: ISTVANOVSZKI (kapus), ÁCS 5, Praszna 2, Kajdy, Szladovics 1/1, Grandjean, Okolenszki. Vezetőedző: Bárány Zsolt. 

A Bp. Honvéd legjobb dobói: Kovács B. 6, Nagy G. 4. Hétméteresek: 4/2, illetve 3/2. Kiállítások: 6, illetve 2 perc. 

Az eredmény alakulása: 10. perc: 5–5, 19. perc: 10–7, 27. perc: 14–10, 36. perc: 19–12, 54. perc: 25–15. H. H. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában