Drégelypalánk

2022.05.18. 10:19

Harmadik alkalommal rendezték meg a Szondi Várfutást

A Drégelyvár Alapítvány a minap harmadik alkalommal rendezte meg a Szondi Várfutást. Ennek célja a sport és a szabadidős tevékenységen túl, hogy felhívják a figyelmet a Drégelyvár megmentésére.

L. J.

– Ezen a futóversenyen nem annyira a táv, hanem inkább a terep jelenti az igazi kihívást. A vár megközelítés olykor meredek részeken történik – mondta Pásztor Ildikó, az alapítvány kuratóriumi tagja. Hozzátette: – A vitéz roham hat kilométer hosszú volt és a Drégelyvárig tartott, míg az apród roham három kilométeres távja a Sáferkútig. Az idei év különlegessége a Vice-Versa futam, amelyen a versenyzők oda-vissza megtetették a művelődési ház és a Drégelyvár közti utat, amely így tizenkét kilométer hosszú volt. 

A versenyre összesen tizenkilencen neveztek, akiket az Északi Szabad Hajdúk Hagyományőrző Egyesület tagjai ágyúdörrenéssel indítottak útjára. Az apród rohamban a férfiak kategóriájában első helyen végzett Bucherna Nándor a Postás SE versenyzője, illetve a nőknél Dreyko Jana. A vitéz rohamban a férfik között első lett Kozsa Kornél, a nőknél pedig Vesztergom Andrea. A Vice-Versa rohamot pedig Tresó Gábor, a Kiss Árpád Verseny DSE versenyzője nyerte. Az első helyezettek pénzjutalomban részesültek, míg a többi résztvevő tárgyi ajándékot és helyi kézműves terméket kapott. A díjakat Lukács Gábor, a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ tárlatvezetője, Tesszáry Hanga, az alapítvány kuratóriumi tagja, Rigó Dávid polgármester, valamint Dombai Gábor, az alapítvány elnöke adta át. 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában