Horgászat

2022.05.27. 20:36

Az összetartozás jegyében rendezik meg a horgászversenyt az Ipolyon

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg szombaton a határon innen és túl élő magyarok összetartozásának, valamint a horgászszövetségek és -egyesületek együttműködésének jegyében az Ipoly Kupát. 

Veres Edina

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

Kőmíves Zoltán, a II. Rákóczi Ferenc HE elnöke elmondta: rendhagyó módon idén a szécsényi Várkerti-tó, illetve az Ipoly folyó város melletti szakasza ad otthont a versenynek.

– Idén ünnepeljük az egyesületünk megalapításának hetvenedik évfordulóját, ez alkalomból e megmérettetés házigazdájának szerepét is mi töltjük be. Egy sikeres pályázat nyomán a Városi Civil Alap projektjében, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával több mint négymillió forinthoz jutottunk – mondta Kőmíves Zoltán.

Hozzátette: hét hazai, illetve négy szlovákiai Ipoly menti horgász egyesület jelentkezett a megmérettetésre. A csapatokat négy felnőtt férfi, egy női, és egy ifjúsági versenyző alkotja. Az előbbiek az Ipoly partján, míg a többiek a Várkerti-tónál mérhetik össze rátermettségüket. Ez utóbbi helyszínen folyik majd le a verseny előtti sorsolás, majd a mérlegelés követő ebéd és eredményhirdetés is. 

A verseny ideje alatt a horgászvezetők a hagyományoknak megfelelően egy megbeszélésen osztják meg egymással tapasztalataikat. Emellett olyan témákat illetően egyeztetnek egymással, mint a haltelepítések összehangolása, a halőrzéssel kapcsolatos feladatok egyeztetése és az eltűnőben lévő őshonos halfajok visszatelepítési lehetőségeinek a feltérképezése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában