Labdarúgás

2022.05.26. 22:39

A papírformát igazolva a Bánk együttese nyert, a bronzcsata is izgalmas volt

Labdarúgás Lejátszották szerdán késő délután a Nógrád Megyei Kupa döntőjét és a bronzmérkőzését, így az is kiderült, hogy a finalisták mellett ki lesz a harmadik együttes, aki kijutott a Magyar Kupa országos főtáblájára.

Langa Attila

Gregász Krisztián (b) egyéni akciójából született gólja döntötte el a bronzcsatát

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

Nógrád Megyei Kupa, döntő: 
Berkenye SE – Bánk-Dalnoki Akadémia 1–7 (1–3)

Balassagyarmat, 220 néző. Vezette: Gecse Z. (Chikán P., Csillik B.) 

Berkenye: Debre – Keresztes, Mravik, Földvári, Rusvay (Balázs, 84.), Kántor (Szandai, 46.), Rottek (Hesz, 77.), Pécsi (Porvay, 77.), Illés, Mátyás, Greff. Játékos-edző: Rusvay Gergely. 

Bánk: Isztolyka – Miskei (Horváth, 70.), Seres (Fogarasi, 70.), Cseri, Leandro, Frey (Szentpéteri, 46.), Rábold (Tóth, 79.), Kiss (Érczkövi, 14.), Katona, Fekete O., Fekete M. Edző: Helm András. 

Gl.: Rottek (21.), ill. Fekete O. (13., 18.), Katona (15., 76.), Rábold (59.), Érczkövi (69.), Fekete M. (92.) . Sárga lap: Rottek, ill. Frey, Fekete M., Leandro. 

A megyei I. osztály bajnokcsapata kezdte jobban a mérkőzést, és a tizennyolcadik percben már három góllal vezettek is. Eldőlni látszott a találkozó, de ekkor a Berkenye gárdája összekapta magát, és Rottek találatával szépítettek az első játékrész feléhez érkezve. 

A második játékrészre ismét a bánkiak jöttek ki frissebben, és magabiztos játékkal, négy újabb találatot szerezve nyerték meg a Nógrád Megyei Kupát. 

Rusvay Gergely: – Gratulálok a Bánknak a duplázáshoz, valamint a csapatomnak, hogy eddig eljutottunk! 

Helm András: – Nagyon örülünk, hogy sikerült megnyernünk a kupát, hiszen bármely sorozatban elsőnek lenni hatalmas eredmény. Gratulálok a csapatnak! 
Bronzmérkőzés: 

Silver Tüzép Karancslapujtő – Unicum FC Mohora 1–0 (0–0)

Karancslapujtő, 180 néző. Vezette: Lucián J. (Májer K., Gergely M.) 

Karancslapujtő: Kanyó – Bari (Gregász, 46.), Simó, Romhányi, Zsély, Várbogyai, Stark, Kovács, Oláh, Racs (Banka D., 53.), Kerek. Játékos-edző: Romhányi Tamás. 

Mohora: Földi – Molnár, Telek, Baranyi, Bartal, Széles B., Hugyecz, Gál (Rados, 67.), Dallos (Benécs, 76.), Pistyúr, Szita. Játékos-edző: id. Mátyás Zsolt. 

Gl.: Gregász (47.). Sárga lap : Bari, Várbogyai, Racs, Romhányi, Banka D., ill. Hugyecz. Kiállítva: Stark (38.). 

A bronzmérkőzés nagyobb téttel is bírt, mintsem ki kapja meg a Nógrád Megyei Kupa harmadik helyéért járó érmet. Ugye a két döntős mellett még egy hely volt kiadó az országos táblán a megyénkből, így a komoly pénzjutalommal is járó kikerülés is a tét volt a mérkőző felek számára. 

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, majd egyre inkább a vendégek kezdtek el dominálni. Az első félidő hajrájába kanyarodva Stark egy buta szabálytalanságot követően, a kiállítás sorsára jutott, nagyon nehéz helyzetbe hozva ezzel csapatát. 

A fordulást követően hidegzuhanyként érhette a mohoraiakat, hogy a szünetben pályára lépő fiatal Gregász csapott le egy Baranyi által könnyelműen eladott labdára, amivel a kapuig zakatolt mint egy gyorsvonat, majd azt Földi mellett erőből a hosszú sarokba vágta. 

Ezt követően jobbára mezőnyben folytatódott a játék, de érdekes módon komolyabb helyzete mégis a már csakis ellentámadásokkal próbálkozó hazaiaknak volt. 

A hősiesen küzdő lapujtőiek megérdemelten jutottak ki az országos főtáblára. 

Romhányi Tamás: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de ezzel a sikerrel valamit mentettünk a nem túl fényesen sikeredett szezonunkból. Mindenki odatette magát, de ki kell emelnem

Várbogyai Márkot, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott, valamint Gregászt, aki hatalmas gólt lőtt. Sajnos valakinek veszíteni is kell, most ez a szimpatikus Mohora volt az, akiknek további sok sikert kívánok! 

Mátyás Zsolt: – Gratulálok a Lapujtőnek a főtáblára kerüléshez, valamint sok sikert kívánok nekik a sorozat folytatásában! 
 

Címkék#megyei kupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában