Nógrád Nagydíj

2022.04.14. 12:46

Világranglista-futamot rendeznek Nógrád megyében: 19 ország 800 tájfutója jön

Április 22–24. között Európa tájfutó nemzetei Magyarországra, azon belül szűkebb hazánkra, Nógrád megyére fognak figyelni. 19 ország 800 tájfutójának részvételével rendezik meg a Nógrád Nagydíjat.

NMH

Kiemelt minősítést kapott az idei Nógrád Nagydíj

Forrás: NMH Archívum

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség a hagyományosan évenként áprilisban megrendezendő Nógrád Nagydíj versenyét ezúttal kiemelt minősítésűre emelte, egyben az IOF nemzetközi tájfutószövetség hazánk jelentkezése folytán megadta a világranglista-futamok lebonyolításának a lehetőségét. 

A Salgótarjáni Dornyay és a Balassagyarmati Balassi Bálint KSE egyesületei által lebonyolítandó nemzetközi megmérettetésre 19 nemzet közel nyolcszáz tájfutójának a nevezését rögzítették. 

A Nógrád Nagydíj versenysorozat április 22-én, pénteken, délután 16 órakor egy rövidtávú prológ futammal veszi kezdetét, melynek helyszíne Bátonyterenye belvárosa lesz. Április 23–24-én a tájfutók átkirándulnak Mátraszele–Szék-völgy környékére, ahol újabb két világranglista-futamon mérik össze az erejüket. A fenti napokon a megyeszékhely felől a verseny helyszínére való közlekedés miatt kora délelőtt és a délutáni órákban főként Salgótarján–Mátraszele között a gépjárművel közlekedők megnövekedett forgalomra számíthatnak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában