Labdarúgás

2022.03.28. 19:16

Egy bajnoki pontot szerzett riválisának otthonában a Salgótarjáni BTC csapata

Újabb pontokat szereztek hétvégén az NB III. osztályban szereplő csapataink, hiszen a Balassagyarmat csapata nyert, míg a Salgótarjáni BTC gárdája döntetlent játszott.

L. A., H. H.

Forrás: NMH / Archív | Fotó: H. M.

A Balassagyarmat együttese már az első játékrészben eldöntötte a három bajnoki pont sorsát a Hódmezővásárhely ellen, míg a salgótarjániak csak négy percig tudtak vezetni a Tiszafüred otthonában. Az edzői értékelések forrása a nógrádifutball.hu.

NB III. osztály, Közép csoport, 27. forduló:

Balassagyarmati VSE–Hódmezővásárhelyi FC 3–1 (3–0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 200 néző. Vezette: Jakab Á. (Volentics E., Czeglédi B.).

Balassagyarmati VSE: Iváncsics – Majzik, Koszó, Benkő-Bíró, Király Á. – Lizák (Kis G. 75.), Ferkel, Gergely, Tóth O. (Kovács D. 46.) – Csiki (Kerekes 68.), Nagy Tamás (Király O. 65.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Hódmezővásárhely: Füstös (Weszelovszky 46.) – Asztalos (Bata 46.), Ondrejó, Molnár B., Antman – Németh K., Povázsai, Pilán (Orosz 37.), Hegedűs – Tapiska (Gyüre 80.), Kiss K. (Molnár Á. 59.). Vezetőedző: Koncz Zsolt.

Gl.: Nagy Tamás (9.), Csiki (11-esből 39.), Tóth O. (42.), ill. Tapiska (53.). Sárga lap: Majzik, ill. Kiss K., Kovács K. (a kispadról), Hegedűs. Kiállítva: Molnár B. (73.).

Hatalmas védelmi hibából már korán megszerezte a vezetést a házigazda-társaság, Füstös kapus „szerencsétlenkedését” a szemfüles Nagy Tamás használta ki. A félidő hajrájában megduplázta, majd kisvártatva megtriplázta előnyét az Ipoly-parti alakulat, előbb Csiki lőtt be egy tizenegyest, majd a kiváló formába lendült Tóth Olivér talált a hódmezővásárhelyiek hálójába.

A szünetben bizonytalankodó kapusát lecserélte a vendégegyüttes, minden mindegy alapon sokat támadtak a szépítés érdekében, a BSE visszazárt, végül Tapiska révén az alföldiek megszerezték a becsületgólt. Az utolsó húsz percben újra a balassagyarmatiak előtt adódott több komoly lehetőség, emberelőnyben is focizhattak, de ezen a vasárnapon az is belefért, hogy Kerekes büntetőt rontott.

Nagy Tibor: – Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, kihasználtuk az ellenfél megingásait, tisztán eldönthettük volna a mérkőzést. Összességében akár a nagyobb arányú győzelem is benne volt a meccsben.

Koncz Zsolt: – Negyvenöt perc alatt tisztességesen padlóra küldött bennünket a Balassagyarmat, de fel tudtunk állni, örömteli, hogy fiatal csapatunk legalább a második félidőt megnyerte, ebből tanulhatunk.

További eredmények: Bp. Honvéd II.–Dunaújváros 2–3, Ferencváros II.–Cegléd 1–1, Paks II.–MTK II. 3–1, Monor Dabas 4–0, ESMTK–Mohács 5–1, Gerjeni–Kozármisleny 1–2, Makó–Szekszárd 0–0, Vác–Rákosmente 1–0, Dabas-Gyón–Iváncsa 0–4.

NB III. osztály, Keleti csoport, 27. forduló:

Tiszafüredi VSE–Salgótarjáni BTC 1–1 (0–0)

Lipcsey Elemér Sporttelep, 200 néző, vezette: Tóth T. (Szabó F., Molnár L.)

TVSE: Tajti B. – Háda, Mészáros N., Kalóz, Illés – Mácsai (Ábel, 73.), Vincze, Barzsó (Bódis, 73.) – Kertész (Barna B., 61.), Szabó V., Skulka (Bojtos, 61.). Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

SBTC: Szalay A. – Boros, Gazdag, G. Bíró, Érsek, Szabó – Bakos, Kócsa (Bata, 77.), Köböl, Nagy (Horváth, 58.) – Csifó (Constantino, 83.), Vezetőedző: Viztelki János.

Gl.: Csifó (79.), ill. Szabó (83.). Sárga lap: Háda, Kalóz, Skulka, Mácsai, Bojtos, ill. Csifó, Gazdag, Bata.

Közvetlen riválisához látogatott hétvégén a Salgótarjáni BTC együttese, akik egy igen kiegyenlített mérkőzésen szereztek egy pontot idegenben a Tiszafüred ellen.
A találkozó elején a házigazdák voltak jóval kezdeményezőbbek, de az első felvonásban csak kapufáig jutottak.

A mérkőzés 79. percében Csifó révén szereztek vezetést a vendégek, amikor a támadó tizenhat méterről talált a kapuba. Az egyenlítésre négy percet kellett várni, hiszen egy kavarodást követően Szabó nyolc méterről leadott lövését Szalay nem tudta hárítani. A hajrában még mindkét gárda erőteljesen próbálkozott, de az eredmény nem változott.

Dorcsák Zoltán: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, de folyamatosan kezünkbe tudtuk venni az irányítást, és egyre több lehetőségünk is volt a szünetig. A fordulás után nagyon élesen jöttünk ki, amelynek köszönhetően be is találtunk, de egy igen véleményes leshelyzet miatt ezt a gólt nem adta meg a játékvezető. Ezt követően még a kapufát is eltaláltuk, így bátran mondhatom, hogy ebben az időszakban akár a mérkőzést is eldönthettük volna, de jött egy tíz perc, amikor fölénybe kerültek a vendégek, majd a vezetést is megszerezték. Örülök, hogy ekkor nem estünk össze, hanem gyorsan tudtunk egyenlíteni, amelyet követően még a győzelmet is megszerezhettük volna.

Vizteleki János: – Úgy érzem, hogy igazságos döntetlen született a találkozón. A minimális elvárásunkat teljesítettük, mert legalább egy pontot szerettünk volna szerezni. Gratulálok a srácoknak, mert hatalmasat küzdöttek az újabb bajnoki egységért, továbbá az ellenfélnek szeretnék sok sikert kívánni. Minden pontot meg kell becsülnünk, valamint még mindig jobb így hazamenni, mint egy vereséget követően. Most már a következő mérkőzésre kell készülnünk. Pillanatnyilag az lesz a legfontosabb, hogy tudjunk frissülni, mert nagyon sokat kivett a srácokból ez a találkozó.

További eredmények: DVSC II.–Sényő 5–1, Békéscsaba II.–DVTK II. 0–2, Füzesgyarmat–BKV Előre 1–1, Kisvárda II.–DEAC 0–1, Eger–Jászberény 1–0, Tiszaújváros–Putnok 1–2, Hajdúszoboszló–Hidasnémeti 0–0, Kazincbarcika–Törökszentmiklós 2–1. Az Újpest II.–Tállya mérkőzést későbbi időpontban rendezik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában