Labdarúgás

2022.01.17. 13:39

Több is van az Érsekvadkertben

A megyei I. osztályban az Érsekvadkert csapata a tizedik helyen fejezte be a 2021–2022-es bajnokság őszi szezonját. A szereplésről Szenográdi Pétert kérdeztük, aki 2018 júliusától játékos-edzőként van a csapat mellett.

Balogh Tibor

Az Érsekvadkert (kék mezben) együttese az ősszel elmaradt a várakozástól, tavasszal javítani szeretnének a fiúk

Forrás: NMH

Fotó: Illes_Gy.

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára? 
– Különösebb célt nem jelöltünk meg, inkább a folyamatos fejlődés és a pályáink rendbetétele szerepel az idei tervben. Ebből az egyik megvalósulni látszik. 
– Miként értékeli az együttes szereplését? 
– Azt kell, hogy mondjam, csalódott vagyok. A keretet elnézve sokkal több van ebben a csapatban. 
– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán? 
– Idén rengeteg sérült játékosom volt és van is. Például Klinger Olivér, Szabó Lénárd, Balga Martin és Fábián László keresztszalag-sérülést szenvedett, utóbbinak az orvosok azt javasolták, hagyja abba a focit. A legfőbb probléma viszont, amit ki kell mondani, hogy nincs kapusunk. Negyedik évem ez a csapatnál edzőként, ez alatt az idő alatt hét kapust próbáltunk ki sikertelenül. Van, akit nem érdekelt, volt olyan, aki gyenge volt. 
– Kikkel volt elégedett, mely csapatrész nyújtotta a legjobb teljesítményt? 
– Hátul Varga Marcell megbízható pont és elégedett is vagyok a teljesítményével, ahogy középen Balga Larionnal is, aki a csapat motorja. Terenyei Ákos nagyon jó mentalitással tért vissza a sérüléséből, és Pistyúr Dávid is jó teljesítményt nyújtott. Dávid Máté is szépen fejlődik, és mára már kihagyhatatlan a csapatból. Ők úgy érzem hozták az átlagot minden meccsen, míg a többiek elvétve. Tavasszal a legfontosabb az lesz, hogy mindenki egyszerre teljesítsen jól. 
– Kik segítették a csapat munkáját? 
– Súth Edvin egyesületi elnök mindent megtesz a csapatért. Mellette a szurkolók ha kellett, segítettek a pálya körül. 
– Mikor kezdik a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok? 
– Január 16-án kezdjük a munkát. A fő feladat, hogy találjunk egy megbízható jó kapust, és a sérültek felépüljenek. 

A számok tükrében 
10. Érsekvadkert 13 4 3 6 36–41 15

Mérkőzésről mérkőzésre 
1. forduló: Héhalom–Érsekvadkert 0–5. 2.: Érsekvadkert–Mátraterenye 2–6. 3.: Pásztó–Érsekvadkert 5–2. 4.: Érsekvadkert–Nőtincs 3–3. 5.: Diósjenő–Érsekvadkert 0–4. 6.: Érsekvadkert–Szécsény 4–0. 7.: szabadnapos. 8.: Érsekvadkert–Palotás 1–2. 9.: Építők KC–Érsekvadkert 2–5. 10.: szabadnapos. 11.: Bánk-Dalnoki Akadémia–Érsekvadkert 8–2. 12.: Berkenye–Érsekvadkert 3–3. 13.: Érsekvadkert–Szendehely 2–2. 14.: Unicum FC Mohora–Érsekvadkert 4–1. 15.: Érsekvadkert–Karancslapujtő 2–6. 

Gólszerzők 
7 gólos: Terenyei Ákos. 5: Dávid Máté, Pistyúr Dávid. 3: Balga Larion, Bódis Martin, Szabó Lénárd, Szenográdi Péter, Vachó Kevin Péter. 2: Benyó Bence. 1: Keresztes László, Szabó János (öngól, Mátraterenye). 

Nógrád Megyei Kupa
1. forduló: erőnyerő. 2.: Mátraterenye–Érsekvadkert 0–4 (0–0). 3.: Érsekvadkert–Karancslapujtő 0–2 (0–0). A harmadik helyért: Érsekvadkert–Szécsény 5–0 (1–0). 

Magyar Kupa
Főtábla, 1. forduló: Érsekvadkert–Karancslapujtő 3–4 (1–1). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában