Kosárlabda

2022.01.22. 09:14

Sérülés- és betegséghullám is tizedeli a gyenge formában lévő tarjáni kosarasokat

Számos hiányzója lesz az SKSE együttesének a szombat este megrendezett, fővárosi összecsapáson.

NMH-összeállítás

Egyértelműen a két csapat őszi mérkőzésén is magabiztos győzelmet arató Vasas (kék) a mai összecsapás esélyese

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

A Veszprém ellen múlt szombaton, hazai pályán elbukott bajnoki találkozójukat, valamint a keddi, csúfos miskolci kupafiaskójukat követően az NB I/B-s pontvadászat Piros csoportjának hétvégi fordulójában az idei szezonban meglehetősen „változékonyan” szereplő Vasas Akadémia (6., 9–6) vendégeként lépnek pályára a Salgótarjáni KSE (12., 4–12) kosarasai. A Kánai úti Sport11 Sportcentrumban szombaton 18.30 órakor kezdődő összecsapás esélyeiről Dániel Tamást, a megyeszékhelyiek klubmenedzserét kérdeztük. 

– Az alsóházi rivális Óbudai Kaszásokkal szemben elszenvedett fájó hazai kudarcot követően pár nappal a Veszprém ellen sem sikerült itthon tartaniuk a két bajnoki pontot. Hogyan értékeli a múlt szombati találkozót? 

– Egy olyan mérkőzésen szenvedtünk megalázó vereséget, amit normális hozzáállással simán kellett volna nyernünk, ám a pályára kiküldött cipők és mezek valamiért nem tudtak olyan ellenállást tanúsítani, ami akár egy pillanatra is elbizonytalanította volna a veszprémieket. Talán annyi pozitívumot tudok hozzátenni, hogy volt egy időszak, amikor a padról érkezett cserék egyenlő partnerei voltak a vendégeknek. Valamiért ők egy kicsit akarták a sikert, akarták, hogy nehezebben gyűrjenek le minket. Ám nagyrészt olyan produkciót láthattunk, amivel a világból ki lehet űzni sportot szerető embereket, vagy esetleg azokat, akik bíznak abban, hogy ez a csapat méltón képviseli városukat. A legnagyobb baj, hogy ebben a szezonban ez már nem az első ilyen mutatvány volt, hanem a sokadik. Ilyenkor azért fölmerül bennem, hogy nálunk is van jó néhány ember a társaságban, aki olyan dologból próbál megélni, amihez aztán semmi köze. Persze mondhatjuk, hogy vannak sérültjeink, meg kisebb „szélfújásos” betegségeink, de ez akkor sem magyarázza ezt a nyúlós, taknyos, semmire nem jó dolgot. Ráadásul akiknek valamilyen módon közük van ehhez az egészhez, azok is betegek, depressziósak és életuntak lesznek ettől. Köztük én is. Azt gondolom, hogy ennek így vajmi kevés értelme van, de nyilván csináljuk tovább, megpróbálunk valamit változtatni, bár az elmúlt napok újabb történései nem az acélosságunkat hivatottak visszahozni. 

– Milyen tényezők hátráltatták a Vasas elleni felkészülésüket, s mindezek fényében mire számít a szombati mérkőzésen? 

– Újabb sérülések és betegséghullám érte el a társaságot, így várhatóan még arra sem leszünk képesek, hogy tíz főt benevezzünk a találkozóra. A Covid miatti félelem viszont hozott egy olyan szabályt, miszerint ameddig egy csapat akár öt játékossal is, de ki tud állni, játszani kell, mert ki tudja, mi lesz a későbbiekben. Úgyhogy nagyon zaklatott edzésmunka után, nulla teljes létszámú foglalkozást követően, ráadásul egy újból bántó, miskolci Hepp Kupa-vereséggel a hátunk mögött elutazunk a Vasashoz, aztán majd lesz valami. Nagyon sajnálom, hogy így állunk, de én még mindig azt gondolom, vannak eszközeink és lehetőségeink arra, hogy talán szebbé tegyük a tavaszt. 

 

Egyértelműen a két csapat őszi mérkőzésén is magabiztos győzelmet arató Vasas (kék) a mai összecsapás esélyese 

Archív fotó: Ladóczki Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában