Siker

2022.01.23. 17:06

Nem maradtak szégyenben a tarjáni kosarasok

Az első húsz percben „szétdobta” őket a Vasas, de a fordulás után feljavultak, s összességében, lehetőségeikhez mérten, szépen helyt álltak a foghíjas csapattal szereplő tarjániak.

Nool

Molnár Dánielék (labdával) megtették, ami jelen körülmények között elvárható volt tőlük ARCHÍV FOTÓ: Ladóczki Balázs

Mivel az egyébként sem túl acélos formában lévő, a Cooper- Hargitai-Molnár Marcell triót nélkülöző tarjániaknál a pályára lépők többsége is gyakorlatilag egyenesen a betegágyból érkezett a normál körülmények között is esélyesebbnek számító Vasas Akadémia elleni fővárosi meccsre, a mieink célja leginkább a tisztes helytállás lehetett szombat este.

 

Ehhez képest Dragasevicsék rajtja mondhatni egészen kiválóan sikeredett, pár perc játék után ugyanis az SKSE 10–4-re vezetett. Csakhogy a Király-legénység által bevetett területvédekezés csupán ideig-óráig tudta útját állni az ellenfélnek, s a folytatásban, támadásaikat rendre tiszta dobóhelyzetekig kijátszva, valóságos triplaparádéba kezdtek a piros-kékek. Különösen a gyors egymásutánban három távoli kísérletét is elsüllyesztő Farkas Attila kapta el látványosan a fonalat, vezérletével 17–17 után egy 15–3-as negyedzáró etapot repesztett, s az első kisszünethez érve immár tucatnyi ponttal állt jobban a Ziagkosz-csapat. 

 

A második felvonásban pedig valóságos mészárlást rendeztek, s gyakorlatilag pillanatok alatt el is döntötték a legfontosabb kérdéseket a hazaiak, akik az újabb négy távoli találatot jegyző, a félidőig ebben a műfajban nyolcig, pontszámban huszonnyolcig jutó Farkas vezérletével egy 32–3-as (!) rohammal söpörték le a pályáról az „okafogyottá” váltó zónához végzetesen sokáig ragaszkodó riválisukat (69–33). Dicséretükre legyen mondva, az ismét a kiütés rémével szembesülő tarjániak a fordulás után alaposan megemberelték magukat, s minden maradék erőtartalékukat mozgósítva nemcsak hogy teljesen kiegyenlítetté tették a meccset, de a második húsz perc java részében jobban is kosárlabdáztak, mint a tekintélyes előnyük birtokában kissé talál el is kényelmesedő fővárosiak. 

 

Főként feljavuló védőmunkájukra, valamint a Dragasevics-Molnár Dániel-Takács hármas kosaraira építve a mieink a harmadik játékrészben hét-, a negyedikben pedig ötpontos részsikert arattak, s bár a fordításra természetesen már nem volt esélyük, szégyenben legalább nem maradtak. Sőt…

 

Evangelosz Ziagkosz: – Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, boldogok vagyunk az eredmény miatt. Viszont nem lehetünk elégedettek azzal, ahogy a második félidőben játszottunk. Azt gondolom, magunkkal szemben sem volt megfelelő az, ahogyan ekkor teljesítettünk, hiszen szeretnénk egy ránk jellemző mentalitást kiépíteni, ami végig visz minket a munkánkban. A harmadik és negyedik negyedet elveszítettük, ami semmiképpen sem jó, hiszen mindenkinek meg kell azt értenie, hogy egy mérkőzés negyven percig tart. Sok sikert kívánok a szezon hátralévő részére a Salgótarjánnak!

 

Király Márió: – Még sohasem fordult elő, hogy csapatedzés nélkül utazzunk el egy mérkőzésre, mindezek fényében meglátásom szerint ez igazi emberfeletti teljesítmény volt. Gyakorlatilag nem volt egyetlen teljesen egészséges játékosunk sem a mai napon, köszönet illeti azokat, akik sérülten, betegen is vállalták a szereplést. Nagyon szűk rotáció állt rendelkezésre, ennek ellenére negyven percig küzdöttünk, s azt gondolom, helyt álltunk. Az első félidőben a zónavédekezésünk elleni játékot ugyan, nagyon okosan támadva, megoldotta a Vasas, a második húsz percben viszont emberfogásra váltottunk, ami már sokkal jobban működött. A győzelem nem jött össze, viszont megúsztuk újabb sérülés nélkül, ami önmagában nagy szó. Elképesztő dolgokra képes az ember, ha akar, s ezek a srácok ma akartak. Minden elismerésem nekik!

 

NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 17. forduló:

Vasas Akadémia – Salgótarjáni KSE 101–77 (32–20, 37–13, 16–23, 16–21)

 

Kánai út, 25 néző, vezette: Hervay, Horváth A., Jankovics. Vasas: Moravcsik 3, Radics 9/3, MEDVE 19/15, Sólyom 4, BAGÓ 22. Csere: FARKAS A. 31/27, Andrássy 4, Kelemen 2, Boros M. 7/3, Lakatos. Edző: Evangelosz Ziagkosz. Salgótarján: MOLNÁR D. 18/12, DRAGASEVICS 20/9, Kuttor 2, Nshimba 6, TAKÁCS A. 18/9. Csere: Karanfilovszki 10, Monye M., Monye J. 3/3. Edző: Király Márió. Az eredmény alakulása. 3. perc: 4–10, 7. perc: 17–17, 12. perc: 34–25, 19. perc: 64–28, 24. perc: 73–39, 28. perc: 81–47, 32. perc: 85–64, 37. perc: 94–74.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!