Kosárlabda

2022.01.29. 08:22

Nagy formában lévő riválist fogadnak a tarjáni kosarasok

NMH

Molnár Dánielék (labdával) megtették, ami jelen körülmények között elvárható volt tőlük ARCHÍV FOTÓ: Ladóczki Balázs

A Vasas otthonában, foghíjas csapattal elszenvedett múlt hétvégi vereségét követően az NB I. B-s pontvadászat Piros csoportjának 18. fordulójában a legutóbbi tizenöt bajnoki találkozóját győzelemmel abszolváló, listavezető Budapesti Honvéd (1., 15–1) csapatát látja vendégül a Salgótarjáni KSE (12., 4–13) együttese. A városi sportcsarnokban szombaton, este hat órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás, a megyeszékhelyiek klubmenedzsere volt segítségünkre. 

– Elsősorban a tisztes helytállás reményében utaztak múlt szombaton a fővárosba, s mindent összevetve tulajdonképpen el is érték a céljukat… 
– Valóban, s most azért is leszek kevésbé kritikus a csapatommal szemben, mert a Vasas elleni meccs előtt nagyon sok problémánk volt, a változatosság kedvéért ugyanis a sérülések mellett influenza is tizedelte a társaságot. Természetesen az előírásoknak megfelelően teszteltünk, így legalább tudtuk, hogy most nem a Covid-vírus szól bele az életünkbe. Éppen ezért arra kértem Mészáros Zalánt, a Vasas vezetőjét, hogy halasszuk el a meccset, de ő ettől elzárkózott, annak ellenére, hogy mikor nekik volt hasonló problémájuk, akkor feléjük toleránsabbak voltak az ellenfelek. Így sok sebből vérezve utaztunk el a találkozóra, aminek a vége nagyjából az lett, ami várható is volt. Támadásban még csak-csak tudtunk valamit alkotni, de a védekezésünk katasztrofális volt, főleg az első félidőben, mikor finoman szólva is nem annyira sült a zónánk. Azt azért lehetett tudni, hogy nem fogunk száztíz–százra nyerni, így a százegy kapott pont egyértelmű hazai fölényt mutat. 
 

– A hét végén a mezőny egyik legerősebb, legjobb formában lévő együttesét fogadják. Milyen találkozóra számít a Honvéd ellen? 
– Nyugalmasabban telt a mögöttünk levő hét, jobban tudtunk készülni, de hát csak a listavezető érkezik hozzánk, úgyhogy a feladat egyáltalán nem egyszerű. Ősszel is viszonylag sima vereséget szenvedtünk tőlük, bár ott azért voltak érdekes momentumok, gondolok itt elsősorban Dragasevics sérülésére. Csapatunkból Cooper továbbra is harcképtelen, s azt gondolom, jelenlegi helyzetünkben ennél többet nem tudunk tolerálni felé, és mivel a szabályok szerint van még egy hónapunk arra, hogy változtassunk a játékoskereten, valószínűleg lépünk is ez ügyben. Azért azt elvárom a társaságtól, hogy tegyék oda magukat, nem szeretnék hazai pályán még egy olyan produkciót látni, mint például a legutóbbi, Veszprém elleni összecsapás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában