Labdarúgás

2022.01.18. 13:47

Mátraterenyén bíznak a jó folytatásban

A megyei I. osztályban a Mátraterenye csapata a harmadik helyen fejezte be a 2021–2022-es bajnokság őszi szezonját. A szereplésről Serfőző Pétert, az egyesület elnökét kérdeztük.

Balogh Tibor

A Mátraterenye (kék mezben) a harmadik helyen zárta az őszi szezont

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára? 
– Az elmúlt két szezonban elért eredmények magasra tették az elvárásokat. Nüanszokon múlt, hogy nem lettünk bajnokok. Célunk az elvárás, az élmezőny elérése, azon belül az első ötben szeretnénk végezni. 
– Miként értékeli az együttes szereplését? 
– A harmadik helyen állunk, ez így az elvárásoknak megfelelő. Fájó a hazai pályán a Bánk elleni vereség, amelyet abszolút nem érdemeltünk meg. Már rég óta nem szoktam ilyenekkel foglalkozni, de ott a játékvezető számunkra rossz döntéseket hozott, és akarva-akaratlanul befolyásolta a végeredményt. Diósjenőn minimum három góllal kellett volna nyernünk a helyzetek alapján, de a végén hárommal veszítettünk. Viszont voltak nagyszerű, kifogástalan mérkőzéseink. Összességében elégedett vagyok az őszi eredménnyel. 
– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán? 
– Probléma mindig van. Az élet már csak ilyen! Soha nem tudtunk teljes létszámban edzeni. Voltak munkahelyi elfoglaltságok, betegségek és sajnos fegyelmezetlenségekből eltiltások. Sok mindent megértek, de sok mindent elfogadni nem tudok. 
– Kikkel volt elégedett, mely csapatrész nyújtotta a legjobb teljesítményt? 
– Ez Bujtár Tamás kompetenciája, aki 2020 júliusától játékos-edzőként van a csapat mellett. Én csak elnök, szurkoló vagyok. Így csak megköszönni tudom minden játékosnak, hogy népszerűsítették a sportágat és öregbítették Mátraterenye, illetve az MTSE nevét. 
– Kik segítették a csapat munkáját? 
– Olyan emberek, akik szabadidejüket feláldozva, ellenszolgáltatás nélkül mindent megtettek az egyesület csapataiért (Bozsik 7–9–11, U13–14–16–19, felnőtt megyei I. és III.). Érdemesre méltó megemlíteni a nevüket: Stark Éva, Sándor Zoltán, Fejes Zsolt, Vanó László, Salamon István, Kulybus Pál, ifj. Nádasdi Zoltán és Sipos István. 
– Mikor kezdik a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok? 
– Korán kezdődik a bajnokság, így már január 11-én megkezdődött a munka. Bízom benne, hogy tavasszal sikerül megismételni őszi teljesítményünket. 

A számok tükrében 
3. Mátraterenye 13 9 1 3 35–21 28

Mérkőzésről mérkőzésre 
1. forduló: szabadnapos. 2.: Érsekvadkert–Mátraterenye 2–6. 3.: Mátraterenye–Berkenye 1–1. 4.: Szendehely–Mátraterenye 2–3. 5.: Mátraterenye–Unicum FC Mohora 2–6. 6.: Karancslapujtő–Mátraterenye 1–3. 7.: Mátraterenye–Héhalom 7–0. 8.: Mátraterenye–Bánk-Dalnoki Akadémia 0–2. 9.: Pásztó–Mátraterenye 1–2. 10.: Mátraterenye–Nőtincs 3–1. 11.: Diósjenő–Mátraterenye 4–1. 12.: Mátraterenye–Szécsény 4–1. 13.: szabadnapos. 14.: Mátraterenye–Palotás 1–0. 15.: Építők KC–Mátraterenye 0–2. 

Gólszerzők 
10 gólos: Kovács Erik. 8: Oláh Ádám Urbán. 5: Znamecz Norbert. 3: Bozó Patrik, Lakatos Béla. 2: Babka Tamás, Bujtár Tamás. 1: Domán Richárd László, Kerényi Gábor. 

Nógrád Megyei Kupa 
1. forduló: Diósjenő SE–Mátraterenye SE 1–1 (1–1) – büntetőkkel: 2–4. 2.: Mátraterenye SE–Érsekvadkert SE 0–4 (0–0). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában