Labdarúgás

2022.01.29. 11:06

Edzőjük szerint idén meglepetés okozhat a Szécsényi VSE csapata

A megyei I. osztályban a Szécsény VSE a tizenkettedik helyen fejezte be a 2021–2022-es bajnokság őszi szezonját. A szereplésről Langa Attilát kérdeztük, aki tavaly júliusától irányítja az együttest.

NMH-összeállítás

Kovács Simon (labdával) volt ősszel a szécsényiek legeredményesebb játékosa

Forrás: Beküldött

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára? 

– Célunk, hogy idővel a középmezőny meghatározó csapata legyünk, majd évről évre szeretnénk minél előrébb végezni a bajnoki tabellán. A fiatal együttesünk már okozott többször is meglepetést, amely véleményem szerint egyre gyakrabban fordulhat majd elő az idő múlásával. 

– Miként értékeli a szereplést? 

– Az egyik szemem sír, míg a másik nevet az őszi szezonra gondolva. A sok apróbb, szerencsétlenségen alapuló sérülés miatt, a magas létszámú keretünk ellenére is több mérkőzésre nagyon gyér létszámmal tudtunk kiállni. Ezeken az összecsapásokon sorra okoztak meglepetést a játékosaim, akik szívvel, láthatóan egymásért küzdöttek igazi csapatként, de pontot több esetben nem tudtunk elérni, ami demoralizáló lehetett volna, de a fiatalos lendületünk egy pillanatra sem tört meg. A jövőre nézve kimondottan biztató ez a hozzáállás, amelyet a srácokon láthattam a nehéz pillanatokban, valamint a hazai pályán elért eredményeinkkel többnyire elégedett vagyok. 

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán? 

– A már említett sérülések nehezítették meg leginkább a dolgunkat hétről hétre, de próbáltunk minden összecsapásra a legjobban felkészülni. Akik hétvégente a játéktérre léptek a Szécsény VSE mezében, azt gondolom, hogy mindent megtettek a sikerért, még ha voltak is olyan idegenben megvívott meccsek, amikor az eredmény nem ezt tükrözte. Az ellenfelek vezetőinek elismerő és biztató szavai mindig nagyon építő jellegűen hatottak a fiatal játékosaimra, amelyeket ezúton is nagyon szépen köszönünk. 

– Kikkel volt elégedett, mely csapatrész nyújtotta a legjobb teljesítményt? 

– A védelmünket kerülte el a sérüléshullám leginkább, amelynek köszönhetően ott tudtuk a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani, de azzal sem vagyok teljesen elégedett. 

– Kik segítették a csapat munkáját? 

– Az egyesület elnöke, Stayer László érzékelhetően teljes vállszélességgel a csapat mellett áll, amit a játékosok is érzékelnek, valamint jó látni, hogy mennyire a szívén viseli az utánpótláscsapatok sorsát is. Voltak kisebb problémák az év során, de a csapat szívbéli vezetői mindig kitartottak a gárda mellett, és mindenben segítették a munkánkat, amiért a játékosok is nagyon hálásak. Érezhetően nagyon jó közösség alakult most ki, amely a pályán is egyre többször visszaköszönt. 

– Mikor kezdték a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok? 

– A felkészülést január 7-én kezdtük meg, heti három alkalommal, amelyből egy edzőmérkőzés lesz a programban. Az alapozás második szakaszában rengeteg taktikai elemet kell majd gyakorolnunk, hiszen a játékunkban vannak kisebb-nagyobb hiányosságok. De ugye ha nem lenne, akkor nem itt tartanánk. Részemről minden Nógrád megyei sportolónak, vezetőnek vagy épp szurkolónak jó egészséget kívánok, hiszen pillanatnyilag ez a legfontosabb! 

A számok tükrében: 12. Szécsény 13 3 2 8 15–32 11 | Mérkőzésről mérkőzésre: 1. forduló: Szécsénye–Bánk-Dalnoki Akadémia 2–3. 2.: szabadnapos. 3.: Szécsény–Palotás 2–1. 4.: Építők KC–Szécsény 3–0. 5.: szabadnapos. 6.: Érsekvadkert–Szécsény 4–0. 7.: Szécsény–Berkenye 3–3. 8.: Szendehely–Szécsény 2–1. 9.: Szécsény–Unicum FC Mohora 1–0. 10.: Karancslapujtő–Szécsény 5–0. 11.: Szécsény–Héhalom 2–1. 12.: Mátraterenye–Szécsény 4–1. 13.: Szécsény–Pásztó 1–1. 14.: Nőtincs–Szécsény 3–1. 15.: Szécsény–Diósjenő 1–2. Gólszerzők: 4 gólos: Kovács Simon. 3: Csuka Krisztián, Gyenes József. 2: Lőrik Edvárd. 1: Gombár Egon, Király Tamás, Szmolnik Máté. Nógrád Megyei Kupa 1. forduló: Szécsény–Szendehely 3–0 (játék nélkül). 2. forduló: Rimóc–Szécsény 0–1 (0–0) 3. forduló: Szécsény–Berkenye 2–2 (2–0, 2–2, 2–2) – büntetőkkel: 3–4. Bronzmérkőzés: Érsekvadkert–Szécsény 5–0 (1–0). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában