Atlétika

2022.01.22. 16:53

A kemény mínuszokban is remekül szerepeltek a tarjáni atléták

Klis Krisztián aranyérmet szerzett a fővárosban, de Nyíregyházán is születtek szép eredmények nemrégiben.

B. L.

Klis Krisztián (SAC) a dobogó tetejére állhatott

Forrás: Beküldött

Az elmúlt hétvégén közel 2600 résztvevővel zajlott a fővárosban a 7. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál. A kitartó mínuszok ellenére is fesztiválhangulatban telt az esemény. A Hungexpóra azokat a futókat várták, akik nem tartanak a téli időjárástól és útviszonyoktól, ők azok, akik az év leghidegebb időszakában is hódolnak a szabadtéri mozgás örömének, jellemzően a futásnak. A szabadidősport legnépszerűbb téli eseményén idén is három távon állhattak rajthoz a futók. Az 5 kilométeres futam abszolút győztese Klis Krisztián (Salgótarjáni Atlétikai Club) lett, aki a mínusz 1 fokban 15:59 perc alatt tette meg a távot, és utasította maga mögé 208 férfi társát. 

Nyíregyházán egy vadonatúj, Európa-szintű atlétikai csarnok épült, az első itt rendezett versenyen a SAC is képviseltette magát. Az U20-as magasugró, Mester Soma első egyesületi versenyén szerepelt, és 180 centis bronzjelvényt érő eredményével a hetedikként zárt az abszolút küzdelemben, nyolc induló között. Pálfalvai Zoltán tanítványa számára ez egy remek edzőverseny volt, ahol ismerkedhetett a hangulattal. 

A salgótarjániakhoz kapcsolódó hír, hogy a 60 méter döntőjét a Salgótarjánban nevelkedő és élő Kádasi Zalán nyerte 6,95 másodperces futásával, a Honvéd színeiben.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában