Tájfutás

2021.12.29. 09:38

Az ország legjobbjai között szerepelnek

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) versenybizottsága december közepén közzétette az országos egyesületi összetett bajnoki pontversenyek végeredményét, ami a négy szakág, kerékpáros, gyalogos tájfutás, sítájfutás Trail-O jelenti.

Nool

A tájfutó szakág pontversenyében fölényes előnnyel a fővárosi Tabáni Spartacus lett a legjobb, ahogy 2013 óta minden évben. A Szegedi Vasutas visszaszerezte a második helyet a Veszprémi Honvédtól, így a dobogósok ugyanazok lettek, mint az elmúlt évben. A hazai 98 klub közül összesen 27 klub szerzett legalább egy bajnoki pontot, közte ismét az ország legjobb egyesületei közé került a Salgótarjáni Dornyay. 

A megyeszékhely sportolói az elmúlt évi 10. helyezésüket megismételték, miközben bajnoki pontjainak száma 85-ről, 99-re emelkedett. 

A négy szakág összesített pontversenye ezúttal kissé átrendeződött. A Tabáni Spartacus elsősége itt sem forgott veszélyben, viszont a Veszprémi Honvéd a tájkerákpár ob-n szerzett pontjaival megelőzte az erdei tájfutó bajnokságokon kívül pontot nem szerző SZVSE-t. A Dornyay annak ellenére, hogy csak a hagyományos tájfutó versenyeken szerzett bajnoki pontokat, megtartotta előkelő 10. helyezését. 

A serdülő, ifjúsági, junior és a felnőtt korosztályt magába foglaló pontverseny mellett 35 évtől felfelé a Szenior Bizottság is közzétette az országos Szenior Bajnoki Összetett Pontverseny végeredményét. Itt meglepetésre a sorozat húszéves történetében eddig még dobogóra sem kerülő Tabáni Spartacus megszerezte az első helyet a korábban egyeduralkodó Hegyisport Szentendre és a fővárosi Tipo TKE előtt. Ebben az összevetésben 53 klub szerzett pontot Nógrád megyéből a Salgótarjáni Dornyay a 21. (45 pont), míg a Balassagyarmati Balassi BKSE a 33. helyen (6 pont) zárt ebben az összevetésben.

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában