tájfutás

2021.11.20. 11:49

Salgótarjáni tájfutót választottak szövetségi kapitánnyá

A nyáron megtartott tisztújító közgyűlést követően a napokban a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnökségi ülést tartott, ahol újabb tisztségviselői megbízásokra került sor.

Az új elnök, Kovács Balázs a szintén új elnökségi tagok előtt elsőként a szövetség három alelnökére tett javaslatot. Javaslatát az elnökség elfogadta, így az elkövetkezendő négy évben a már több éve a térképbizottságot vezető balassagyarmati Kovács Gábort lett az MTFSZ egyik új alelnöke.

Az elnökség korábban amellett foglalt állást, hogy ne pályáztatással, hanem közvetlen megkereséssel próbálják megtalálni három korosztály tájfutó szövetségi kapitányait, hisz a korábbiak mandátuma idén október 31-én lejárt.

A régiek közül a szegedi Gera Tibor újabb négy évre vállalta az utánpótlás, míg a miskolci Dr. Zsigmond-Heinczinger Száva kérését, egy komolyabb főleg adminisztratív és logisztikai feltételrendszert biztosítva 1+1 évre bízta meg a junior szövetségi kapitányi tisztség ellátásával.

Dr. Szerencsi Ildikó megnövekedett munkaterhelése miatt már nem vállalta tovább a felnőtt szövetségi kapitányi feladatát, az MTFSZ elnöksége számára az ő utódjának megtalálása komolyabb gondot okozott. Végül az élsportbizottság az edzőbizottságot vezető salgótarjáni Fehérvári Dánielt javasolta – melyet egyhangúlag el is fogadtak – Magyar Tájékozódási Futó Szövetség új felnőtt szövetségi kapitányának.

A nógrádi tájfutósport újabb komoly elismerésként a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség négy évre Kovács Gábor alelnöki, illetve Fehérvári Dánielt felnőtt szövetségi kapitányi feladatok ellátásával bízta meg.

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában