avató

2021.11.26. 15:28

Modern sportpályának örülhetnek Mátranovákon a legkisebbek

Péntek délelőtt átadták Mátranovák óvodájának 30 millió forintból épült, rekortán borítású és többfunkciós sportpályáját. A beruházás számos új lehetőséget biztosít a gyerekeknek a mindennapi játékban és a sportolásban.

F. O.

Bodor Ernőné polgármester elmondta, hogy a 14 méter széles és 28 méter hosszú pálya a Magyar Falu Programban épülhetett meg.

Dr. Becsó Károly, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a település fejlődése folyamatos, számos beruházást adtak át a közelmúltban. A honatya szerint itt nem szabad megállni, további célokat is el kell érni.

– Néhány hete felújítottuk az iskola tornatermét, s most a legkisebbek is megkapták a lehetőséget, hogy modern pályán mozoghassanak. Nem egy hétköznapi játékteret vehetnek birtokba a gyermekek, mert egyelőre kevés község rendelkezik ehhez hasonlóval. Most már elmondható, hogy a fiatalok igényeit szem előtt tartva a jövő generációjának az egészségét szolgálják a helyi fejlesztések, mert a mai világban egyre kevesebbet mozognak a gyerekek – mondta Becsó Zsolt országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik