Kosárlabda

2021.11.28. 14:20

Megint csúnyábbik arcát mutatta az SKSE csapata

Gyenge kezdésük után már csak tisztes távolságból követték minden hibájukat kíméletlenül megbüntető ellenfelüket a tarjániak, akik csak azért nem szenvedtek még súlyosabb vereséget, mert vendéglátójuk a biztos győzelem tudatában alaposan visszavett a hajrában.

Balogh Tibor

Szezonbeli második győzelmét szerezte az SKSE (világosban)

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Hosszúra nyúló, ínséges időszakot követően az előző találkozóin végre némi sikerélményhez jutó SKSE szombat esti, fővárosi fellépése alkalmával immár Joel Nshibát is hadrendbe állította, igaz a szakvezetés végül nem számított a kongói származású kosaras játékára. Nem mintha a térdműtéte után a napokban visszatérő erőcsatár „félkész” állapotában is különösebben kilógott volna, ezen az estén ugyanis a társak többsége is úgy festett, mint aki már hónapok óta nem ért labdába.

Az indiszponáltan kezdő tarjániak a feldobás után például rögtön egy 0–6-os szakasszal nyitottak, s bár Molnár Dániel nyolc pontjával ideig-óráig még ellenfelük nyomában maradtak, a nyitó periódus derekára végképp leblokkoltak. A sokkal frissebb, lendületesebb házigazdák pedig 13–8 után valósággal átrohantak rajtuk: az újbudaiak Tóth és Bordács vezetésével könnyű, gyorsindításos kosarak sorát szerezték, miközben a mieink – amikor éppen nem szájtátva bámultak, akkor is – csak tessék-lássék módon „kocorásztak” utánuk.

A kisszünetig hátralévő időt egy 21–4-es részsikerrel abszolválta Garai Péter legénysége, amely, mint kiderült, a két pont sorsát ezzel nagyjából-egészében el is rendezte. Mert bár a második felvonást, Molnár Dániel és Takács találatainak, valamint feljavuló védekezésének köszönhetően, egészen reménykeltően kezdte Király Márió alakulata, a félidő hajrájában megint visszaragadta az irányítást a MAFC csapata.

A műegyetemisták 40–30-at követően egy 17–2-es negyedzáró etapot repesztettek, s nagyszünetben immár ismét huszonnégy ponttal vezettek (57–33). A kiegyenlítetten induló, ám nemsokára szintén fájóan egyoldalúvá váló harmadik felvonásban a Tóth-Bordács páros mellett fővárosi oldalon a ragyogóan játszó, ex-tarjáni Csapai vitte a prímet, aki szemkápráztató zsákolásokkal szórakoztatta a közönséget.

A záró tíz perc kezdetén a különbség immár elérte a harminchét egységet, így azután az abszolút formalitássá silányuló befejező szakaszban a vendéglátóknál már gyakorlatilag az „ificsapat” kapott szerepet. S noha a kulcsjátékosok tempójától jócskán elmaradó hazai fiatalokkal szemben Dragasevicsék erejéből némi kozmetikázásra még futotta, összességében elmondható, hogy ezen a meccsen megint csúnyábbik arcát mutatta a tarjáni gárda.

Garai Péter: – Egyre jobban kezd összeállni a csapat játéka, nagyon jó a fiatalok és az idősebbek közötti kémia. Az első negyedben már magabiztos előnyt szereztünk, így a folytatásban előbbieknek is sok lehetőséget tudtam adni. Gratulálok együttesemnek a győzelemhez!

Király Márió: – Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten nyertek. Mi az eltervezett taktikából nagyon keveset tudtunk megvalósítani, és ami továbbra is nagy hiányosságunk, hogy nincs egy igazi vezérünk. Bízom benne, hogy a következő fordulónak már teljes kerettel tudunk nekivágni és akkor egy sokkal szebb eredményt érhetünk el.

NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 10. forduló

MAFC – Salgótarjáni KSE 93–66 (34–12, 23–21, 27–16, 9–17)

Hauszmann u., 75 néző, v.: Nyilas, Menyhárt, Bagi. MAFC: Polgárdy 10/3, TÓTH P. 25/12, Lakits 4, Bíber 2, BORDÁCS 20. Cs.: Kovács Á. 5/3, Bősze 1, CSAPAI 17, Komma 4, Pintér D., Lőrincze 5/3, Tóth V. Edző: Garai Péter. Salgótarján: Molnár M. 10/3, MOLNÁR D. 16/6, Dragasevics 15/6, Kuttor, TAKÁCS A. 15. Cs.: Karanfilovszki 5/3, Hargitai 5, Monye M., Gulyás, Monye J. Edző: Király Márió. Az eredmény alakulása. 3. p.: 8–6, 8. p.: 29–8, 15. p.: 40–30, 20. p.: 57–33, 24. p.: 67–42, 32. p.: 88–51.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában