ökölvívás

2021.11.26. 14:23

A legnagyobb büszkeségeiket díjazták a salgótarjáni bokszolók

A Salgó Box SE sportolóit lepte meg Szabó Zsolt az L-Térő Alapítvány kuratóriumának tagja, valamint dr. Dutka Antal, Jakus László és Lencz György, az alapítvány munkatársai.

L. A.

Az alapítvány tárgy- és pénzjutalomban részesítette a fiatal ökölvívókat, akik idén a legeredményesebben teljesítettek a kötelek között. A jutalmazásban öt sportoló részesült: Csemer Edit (ifi ob 3. hely), Csemer Anna (serdülő magyar bajnok), Danyi Nikolasz (serdülő ob 3. hely), Oláh Balázs (serdülő magyar bajnok), Oláh Bálint (serdülő ob 3. hely).

A fiatalok felkészítését Botos Tibor és Oláh Gergő edzők koordinálják, akik elmondták, hogy az öt versenyző példaértékű munkát végez az edzéseken, amelynek meg is lett az eredménye, és várhatóan a jövőben még szebb sikereket érhetnek majd el a társaikkal.

A díjátadót Almási Dénes, az alapítvány szakmai koordinátora konferálta, elsőként megköszönve az edzők odaadó munkáját, amellyel nagy motivációt adtak a gyerekeknek. Ezt követően Szabó Zsolt, az alapítvány alelnöke is gratulált a fiataloknak, valamint a kuratórium tagjaival közösen átadták a tárgy- és pénzjutalmakat.

– Az alapítvány jövőbeli céljai közt szerepel, hogy a civil szervezetekkel és az egyesületekkel együttműködve, valamint mentorálva őket egyfajta ernyőszervezetként, koordinációs lehetőséget biztosítsunk számukra. Szeretnénk segíteni abba, hogy egymásra találjanak a keresztény család és életvédelmi, valamint hagyományőrző szerveződések, és más olyan szervezetek, amelyek az emberi alapértékeket képviselik – mondta Almási Dénes.

Értékes jutalomban és oklevélben részesültek a legeredményesebb öklözők
Fotó: H.M. / NMH

Az alapítvány tagjai szerint nagyon fontos a hátrányos helyzetű, szegregált területen élők számára a sportolási lehetőség minőségi emelése, valamint a fiatalok életfeltételeinek javítása. Az alapítvány egyik fő irányvonala a sporton keresztüli szemléletformálás és a pozitív jövőkép kialakítása.

A tehetséggondozás keretein belül próbálják segíteni a fiatal sportolók karrierépítését.

Ezek is érdekelhetik