pályázat

2021.10.08. 14:02

Őszi haltelepítéshez igényelhetnek támogatást a nógrádi egyesületek

Elérkezett az őshonos halfajok őszi telepítését célzó pályázat idei benyújtási határideje.

V. E.

Még az ősz folyamán meg kell valósítani a telepítést Archív fotó: L. B.

Ennek értelmében október 15-én van még lehetőségük szűkebb hazánk horgászcélú halgazdálkodást folytató egyesületeinek részt venni a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) kiírásán. A pályázaton igényelhető összeggel a telepítés nettó értékének legfeljebb fele támogatható kétmillió-ötszázezer forintos határig.

A pályázat segítségével a telepítendő kopoltyúsok legfeljebb nyolcvan százaléka lehet egynyaras ponty. A fennmaradó részt egy- és kétnyaras csuka, harcsa, süllő, balin, csapó sügér vagy menyhal, illetve egy-, két- és háromnyaras bodorka, paduc, domolykó, compó, széles kárász, márna és különböző keszegfajokra igényelhetik az egyesületek.

Még az ősz folyamán meg kell valósítani a telepítést
Archív fotó: L. B.

A Mohosz tájékoztatása szerint, amennyiben egy egyesület pályázata pozitív elbírálásban részesül, akkor a döntésről elektronikus értesítést kapnak a kiíráson részt vevők. A támogatott haltelepítést még idén október 19. és november 30. közötti időszakban kell megvalósítaniuk a nyerteseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában