eredmények

2021.09.19. 19:37

Nem sikerült továbbjutni a Balassagyarmat és a Karancslapujtő csapatának

A Magyar Kupa 3. fordulójában a legjobb harminckettő közé jutásért a még állva maradt két csapatunk lépett pályára. A Balassagyarmat a szintén harmadosztályú Jászberény otthonában, míg a Karancslapujtő hazai környezetben az NB III. Nyugati csoportjában lévő FC Nagykanizsa ellen szenvedett vereséget.

NMH összeállítás

Jászberény FC – Balassagyarmati VSE 2–1 (0–0, 1–1, 2–1) – hosszabbítás után

Jászberény, 250 néző. Vezette: Lovas L. (Zahorecz R., Sztányi T.)

Jászberény: Bonica – Szanyi, Tóth, Aranyos, Sárossy – Asztalos (László, 122.), Szanku (Borics, 75.), Erdős, Koppermann (Lakatos, 58.) – Nagy (Polák, 58.), Szőllősi. Vezetőedző: Németh Gyula.

Balassagyarmat: Keserű – Majzik, Lami, Koszó, Tóth – Király O. (Berki, 98.), Mátyás (Szende, 60.), Gergely (Gálfi, 59.), Ferkel, Király Á. – Benkő-Bíró (Jele, 106). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Gl.: Szőllősi (78., 103.), ill. Gergely (48.). Sárga lap: Tóth, Aranyos. Kiállítva: Szőllősi (117.). Jók: Szőllősi, Aranyos, Asztalos, Erdős, ill. Benkő-Bíró, Király Á., Koszó, Gálfi, Ferkel.

Egy nagyon sportszerű, de végig lüktető és közönségszórakoztató mérkőzést játszottak a csapatok. A balassagyarmatiak elég tartalékosan álltek fel, így több lehetőséget kaptak a kupacsatán a fiatal játékosaik, valamint a magabiztos belső védőjük Benkő-Bíró Norbert is előretolt ékként kapott most szerepet.

Az első játékrészben is már érezhető volt a vendégek fölénye, de a kialakított helyzeteikből nem tudtak betalálni, a jobbára ellentámadásokkal próbálkozó hazaiak kapujába.

A fordulást követően egy még agresszívebb és kombinatívabb játékot játszó vendég gárda jött ki a gyepre, amelynek meg is lett az eredménye, hiszen egy szépen felépített támadás végén büntetőhöz jutottak. A hazai védő hosszan vette maga elé a labdát a büntetőterületen belül, amelyre Majzik csapott le, majd a hazai játékos már csak szabálytalankodni tudott vele szemben. A jogosan megítélt tizenegyesből Gergely Péter magabiztosan lőtte a labdát a bal felső sarokba (0–1).

Ezt követően is lendületben maradtak a gyarmatiak, de komoly lehetőségük csak bő negyedórával a rendes játékidő vége előtt adódott, amikor egy gyors ellentámadást vezettek, de nem tudták a ziccerlabdát gólra váltani.

A futball íratlan szabálya ismét bebizonyosodott, és a kihagyott helyzetet követően, Szőllősi egyenlített egy nagyon jól eltalált szabadrúgásgóllal, amelyet a sorfal felett tekert el 21 méterről, majd a játékszer a bal kapufáról vágódott a vendégek hálójába (1–1).

A kilencven perc nem hozott döntést, így jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás, amely már kiegyenlített játékot hozott, míg az első játékrész végéhez közelítve, egy igen véleményes büntetőt kaptak a hazaiak. Szőllősi köszönte szépen, és Gergelyhez hasonló magabiztossággal vágta a labdát a balassagyarmati kapuba (2–1).

A ráadás második felében szinte egy kapuzott a vendég gárda, és még a lefújást megelőzően is volt egy nagy lehetőségük, mikor a hazai hálóőr kétszer vette fel a labdát, és így 12 méterről közvetett szabadrúgást végezhettek el, de egyenlíteniük már nem sikerült.

Összességében egy igen színvonalas mérkőzésen, egy hajszállal most a jászberényiek voltak jobbak, mivel a futballt gólra játsszák, így megérdemelten örülhettek a lefújás pillanatában közösen a végig lelkes szurkolóikkal.

Németh Gyula: – Gratulálok a csapatomnak, hiszen történelmi tettet hajtottak végre, hiszen a Jászberény még soha nem került a Magyar Kupa sorozatában a legjobb harminckettő közé. Végig lelkesen és helyenként igen jól is játszottunk, a láthatóan tartalékos Balassagyarmat ellen. Megérdemelten jutottunk tovább! A vendégeknek további sok sikert kívánok.

Nagy Tibor: – Gratulálok a srácoknak, hiszen azt gondolom, hogy nagyon jól játszottunk. Ma lehetőséget kaptak a fiatalok, és így is meg volt a lehetőségünk 1-0-nál, hogy eldöntsük a mérkőzést. Nem éltünk vele, így hagytuk valakinek, hogy beleszóljon.

Silver Tüzép Karancslapujtő – FC Nagykanizsa 0-5

MEGYEI I. OSZTÁLY, 6. FORDULÓ

Héhalom SE – Bánk-Dalnoki Akadémia 0–6 (0–2)

Héhalom, 100 néző, vezette: Duch M. (Nagy S., Csillik B.).

Héhalom SE: Farkas – Sándor, Tasnádi, Ruska (Ságodi R.), Hajdú A. (Hajdu N.) – Diviák (Fűrész), Baranyi G. (Baranyi R.), Hajdú J., Misják – Kalmár, Hegedűs. Edző: Farkas Ferenc.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Darázs – Lukács (Zsolnai), Cseri, Takács P., Kuklis – Érczkövi (Katona), Fogarasi, Frey, Kiss K. (Szentiványi) – Fenyvesi (Lépés), Leandro (Szentpéteri). Edző: Takács László.

Gl.: Kiss, Érczkövi, Takács, Misják, Katona, Szentpéteri. Sárga lap: Misják, Hegedűs, Ságodi R., Fűrész, ill. Takács P., Kuklis.

Farkas Ferenc: – Acélosnak amúgy sem nevezhető védelmünk a második félidőben hibát hibára halmozott. Amíg ilyen iskolás gólokat rúgatunk az ellenféllel nem számíthatunk szorosabb, jobb eredményre. Sajnos nem tudtuk pótolni hiányzó játékosainkat. Az ellenfélnek sok sikert a folytatásra, csapatomnak pedig már egy apró kis sikerecske is jól jönne.

Unicum FC Mohora – Pásztói SK 2–2 (0–1)

Mohora, 100 néző, vezette: Boda V. (Pál A., Szolik M.).

Unicum FC Mohora: Földi – Molnár K., Gál (Hugyecz), Szita B., Lavkó, Káposzta, Széles G. (Szedlacsek), Széles B., Pistyúr, Bartal (ifj. Mátyás Zs.), Benécs. Edző: Mátyás Zsolt.

Pásztói SK: Krajecz (Csuka) – Almási, Kelemen, Gazdag, Lipták, Rátóti, Csépe I., Laczkó, Békési, Varanyecki (Molnár E.), Molnár B. Edző: Forgó Péter.

Gl.: Pistyúr, Benécs, ill. Rátóti (2).

Forgách SC– Palotás SE 3-3

Szendehely FC–Nőtincs SE 0-12

Berkenye SE–Diósjenő SE 2-3

Érsekvadkerti SE–Szécsény VSE 4-0

További eredmények:

MEGYEI II. OSZTÁLY, 6. FORDULÓ:

Bátonyterenyei TC–Romhány SE 3-0

Mihálygerge SE–Mátraverebély-Szentkút SE 3-4

Balassagyarmati SC–SK Karancsberény 0-2

Ipolytarnóc SE–Szügy SE 1-6

Tari SZE–Mátramindszent SE 0-3

MEGYEI III. OSZTÁLY, KELETI CSOPORT, 6. FORDULÓ:

Építők KC II. Somos–Nógrádsipek 3-3

Vizslási SE–Feláldozhatók SE 2-3

Kazár KSE–Ludányhalászi SE 3-0

Varsány SE–Karancsalja MSE 3-2

MEGYEI III. OSZTÁLY, NYUGATI CSOPORT, 6. FORDULÓ:

Rétság VSE–Legéndi SE 4-2

Kétbodony SE–Felsőpetény SE 1-4

Nagyoroszi SK–Ipolyszögi SE 2-4

Bernecebaráti-Kemence–Érsekvad-kert SE II. 0-3

Patak FC–Egyházasdengeleg FE 6-2

Tereske KSE–Szügy 4-1

Keszegi SE–Galgagyörki SE 3-2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában