Labdarúgás

2021.09.11. 12:32

Változás történt az salgótarjáni sportegyesület kuratóriumának összetételében

Mint közismert, az SBTC, Salgótarján patinás sportegyesülete 2020-ban ünnepelte alapításának századik évfordulóját.

Cs. B.

Új tagok is szerepet vállalnak a kuratórium további munkájában

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

Az igencsak kerek jubileumról való megemlékezés céljából a szervezők gazdag, az egész múlt évet átfogó programot állítottak össze. Az elképzelések, tervek megvalósítását azonban értelemszerűen megnehezítette, bizonyos esetekben meg is hiúsította a vírusjárvány, de a rendezvények, kiadványok így is méltóak voltak a figyelemre méltó, tiszteletet parancsoló alkalomhoz.

A sokrétű munkát, az anyagi bázis megteremtését a háttérből az SBTC 100 elnevezésű alapítvány – élén a kuratóriummal – koordinálta, irányította, mondhatni sikeresen. A beszámoló és az elszámolás rendben, időben megtörtént. Az alapvető feladatok végeztével a szervezet tagságának nagy része úgy döntött, hogy – ha más célokkal is – folytatja bevált, bejáratott tevékenységét. Így teendői közé sorolja – többek között – az utánpótlásképzést, a hátrányos helyzetű sportolók támogatását, különböző ösztöndíjak megszerzésében, pályázatokban, az öregfiúk csapatának szereplésében s a mindenkor adódó, aktualitások realizálásában való aktív részvételt.

Az alapítók és a kuratórium személyi összetételében azonban – néhány esetben sajnálatos okok miatt – változások történtek. Az előbbiek közül elhunyt Boskó Béla és dr. Palásthy Tamás, és még menet közben lemondott funkciójáról Seregi Albert. A kuratórium vezetését egészségügyi problémák miatt nem vállalta tovább Ferencz Gyula, és ugyancsak nem kíván a továbbiakban e testületben szerepet vállalni Botos András, Kmetty József és Mecser Lajos. Az előállt helyzet megbeszélésére és új kuratóriumi tagok megválasztására az érintetteket a minap hívták össze a megyeszékhely Fülemüle úti Tízes Élmény és Egyéni Képző Központjába. A megjelentek által hozott döntés értelmében a kuratóriumi elnök Tábori Péter lett, a tagok között a továbbiakban Básti István, Czékmán József, dr. Dániel Zoltán, Gulyka Zsolt, Gyetvai László, Palaticzky Szabolcs, Répás Béla, Sági László, Szabó Csaba és Szalay Miklós dolgozik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában