birkózók

2021.08.30. 13:50

Látványos helyszínen, a salgótarjáni strandon estek egymásnak a pankrátorok

Vasárnap az alkalomhoz illő helyszínen, a Tóstrand elhagyatott medencéjében rendezte meg az Xtreme Wrestling Promotion (XWP) a Holtpont elnevezésű gáláját.

B.L.

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

A salgótarjáni pankrátor, Ron Corvus, alias Szabó Norbert rengeteget tett már azért, hogy népszerűsítse a sportágat a megyénkben. Korábban a sportcsarnokban és a GT-ben is rendezett gálát, és a helyi fiataloknak is tart edzéseket, akik elsajátíthatják a sport és színház ötvözetének számító pankráció alapjait.

Bátonyterenyén szervezet már szabadtéri műsort, ezúttal a megyeszékhelyen is a szabad ég alatt estek egymásnak a birkózók. A Tóstrand ideális helyszínnek bizonyult, a romos medence nagyszerű körítést biztosított a verekedésekhez. Az este során hat összecsapás várt a nézőkre, akik tiszta szívből szurkoltak kedvenceiknek, vagy éppen teli torokból szidták a negatív figurákat.

Az első összecsapáson a palotási származású Szabó Tamás, alias Nitro lépett kötelek közé, aki egy csalással majdnem megszerezte a győzelmet, végül azonban a máltai vadember, Gianni Valetta kezét emelték a magasba. Ezt követően egy háromfős mérkőzés következett, ami Szalai Zoltán szemfüles sikerével zárult.

Ezután ismét egy nógrádinak szoríthattunk, Matt Miric, polgári nevén Miricz Tamás a Ron Corvus vezette salgótarjáni dojo első bevetett tanítványa, aki már Franciaországban is kötelek közé léphetett. A fiatal pankrátor Hős Antal elleni hazai bemutatkozása azonban egy sajnálatos sérülés miatt idő előtt véget ért.

A Liberated Force zenekar műsora után folytatódott a show, előbb Tihanyi Péter győzte le Mavericket, majd a napnyugta után Ken Pyro, April segítségével, némi csalás után kerekedett felül az olasz Nico Narciso felett.

Az este legjobban várt küzdelmén négyen is szorítóba léptek egy szabályok nélküli meccsen, ahol az XWP első néhézsúlyú bajnoki öve volt a tét. Bár az olasz véndégpankrátor, Red Scorpion és Renegade összefogott, hogy legyőzzék Ozzy Spencert és a hazaiak kedvencét, Ron Corvust, egy fordulatos küzdelmet követően Ozzy tudta két vállra fektetni az olaszt, így az ő derekára került az öv.

A showt a kihagyhatatlan közös szelfizések, és a Liberated Force koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában