gokart

2021.08.13. 14:38

Háromnapos fesztivállal avatják fel a patvarci Palóc Ringet

Két hét múlva, péntektől vasárnapig háromnapos nagyszabású fesztivállal avatják a Balassagyarmattól öt kilométerre található község határában lévő Palóc Ring gokartpályáját. Az esemény felvezetéseként tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen a szervezők.

H. H.

Palóc ring

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Elsőként Sárkány Réka, a Palóc Ringet működtető Drégely és Környéke Egyesület elnöke elmondta, történelmi jelentőségű beruházás első ütemét zárhatják le az avatóval, hiszen egész Észak-Magyarországon nincs párja ennek a nemzetközi minősítésű motorsport létesítménynek. Rengeteg munkát végeztek, míg erre a pontra, az 1200 méter hosszú, éles kanyarokkal nehezített, széles aszfaltcsík kialakításáig eljutottak, amely profi versenyek lebonyolítására alkalmas. További bővítéseket terveznek, így egy modern fogadóépületet is felemelnek a jövőben.

Balla Mihály országgyűlési képviselő hozzászólásában hangsúlyozta, az egész nyugat-nógrádi térség szempontjából óriási jelentőségű a Palóc Ring létesítése, azon túl, hogy a mi vidékünkre csalogathatja a sportág szerelmeseit, egyúttal komoly szerepet játszhat az idegenforgalom fellendítésében. Aki a gokartozás iránt érdeklődve eljön hozzánk, kiegészítő kikapcsolódásként megtekintheti páratlan természeti értékeinket, a nógrádi táj kulturális örökségeit.

Végezetül Loksa Levente, az augusztus 27-29. közötti, ingyenesen látogatható Palóc Ring és Hungarikum Fesztivál rendezvényének főszervezője rövid kitekintést nyújtott mindazokról az élményekről, ami két hét múlva az embereket várja. Igyekeznek a legszélesebb műfaji műsortárat nyújtani, a hagyományőrzésen, a gasztronómiai különlegességeken át a könnyűzenei koncertek soráig. A sztárvendégek sorában fellép majd az R-go, az Edda és a Kozmix is.

A sajtótájékoztató végén a résztvevők személyesen kipróbálhatták, milyen egy gokart volánjánál ülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában