interjú

2021.08.18. 17:20

Folytatódik a hagyomány: tizenhetedszer rendezik meg a díjugrató versenyt Somoskőújfaluban

Lovassport Augusztus 20-án 10 órától immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg Szent István-napi Platthy József nemzetközi díjugrató versenyt Somoskőújfaluban, a Kakuk Lovasudvarban. Az előkészületekről Kakuk Józsefet, a közismert Patyot, a verseny ötletgazdáját, versenyigazgatóját kérdeztük.

Balogh Tibor

Balla Annamária (Kakuk Lovasudvar) Soraja nevű lovával indul a versenyen

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

– Miként áll a szervezés?

– Hála istennek tizenhét év tapasztalat áll mögöttünk, így a verseny szervezése már egyfajta rutinfeladat. Minden olyan eszköz, tárgy, ami a megrendezést garantálja, a tulajdonunkat képezi.

– Mennyien adták le eddig a nevezést és honnét?

– Eddigi nevezések alapján 70 startot tudhatunk magunkénak, de a gyakorlatból kiindulva az utolsó napokban még 10-15 start be szokott futni.

– Megyei versenyzők is indulnak?

– Hála istennek örömmel konstatáljuk, hogy egyre több a kezdő fiatal lovas a megyében. Ha ez így folytatódik, akkor szép jövő áll a nógrádi lovasok előtt.

– Milyen versenyszámok lesznek?

– Versenyszámokat illetően a legkisebbtől, 60-65 cm-től egészen 120 cm magasságig mérhetik össze tudásukat a résztvevők.

– A viadal mellett lesz-e valami különleges program?

– Nem készülünk ilyennel, mert amik eddig megvalósultak, azt a színvonalat nehéz tartani. Természetesen, amennyiben sikerül megfelelő színvonalú produkciót hozni, biztos hogy élünk a lehetőséggel. Azonban a jelenlegi helyzetben nem találunk olyan programot, amivel az igényes közönséget ki tudnánk elégíteni. Én azt az egyszerű gondolatot tettem magamévá, hogy sokszor a semmi is többet ér a rossznál.

– A Kakuk Lovasudvarban és az olimpiai bronzérmes, Karancskeszi születésű Platthy Józsefről elnevezett stadionban mit várhat a kilátogató közönség?

– Ugyanazt a színvonalat szeretnénk nyújtani, mint eddig tettük. Program híján belépődíjat sem kérünk, de nagyon nagy szeretettel, megkülönböztetett figyelemmel várjuk kedves vendégeinket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában