dobogós helyezés

2021.07.25. 13:36

A szügyi Pókember az egri várfalmászó versenyen is diadalmaskodott

Vályi Gergő, a szügyi Pókembernek is becézett falmászótehetség, az egri várfalmászó versenyen diadalmaskodott a közelmúltban.

Nool

A szügyi Pókembernek becézett falmászótehetség már aranyérmet is szerzett korábban

Forrás: NMH/Archív

Fotó: T. A.

A közelmúltban Egerben ismét megrendezték a várfalmászó versenyt, melynek idén is nagy sikere volt. Férfi kategóriában a szügyi Pókembernek is becézett Vályi Gergő „Gege” diadalmaskodott. A Heol.hu vele beszélgetett a viadalról és a spotról.

Vályi Gergő (Gege) nagyon fiatalon, már 6 éves korában kezdett el mászni és 3 évvel később már versenyzett is, igaz, ekkor még csak hobbi volt. Elmondása szerint komolyabban körülbelül 12 évesen versenyzett.

Pontosan nem tudom, hogy mi fogott meg benne ennyire, de az biztos, hogy valami miatt megunhatatlan, és mindig vannak új és egyre nehezebb kihívások – emelte ki a fiatal.

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, Gegének 2019-ben sikerült megnyernie mindegyik korosztályos, köteles európa kupát (hármat IFI B kategóriában) és 7. helyezett lett a világbajnokságon ugyanebben a kategóriában. Mint mondta, nagyon meglepték ezek az eredmények, nem számított rá, hogy ilyen jól alakulnak majd. Erre az eredményére a legbüszkébb, mert itt sikerült megmászni a középdöntőt és a döntőt is, amivel első helyezett lett.

A szügyi Pókembernek becézett falmászótehetség már aranyérmet is szerzett korábban
Fotó: T. A. / NMH/Archív

– A sziklamászás is legalább annyira fontos nekem, mint a versenyzés, itt a legbüszkébb egy 8c és egy 8c+ útra vagyok – tette hozzá a falmászó.

Végül az egri versenyről is nyilatkozott, mely elmondása szerint nagyon tetszett neki, már pár éve mindig részt vesz rajta. A legnagyobb nehézségként azt emelte ki, hogy nem lehetett ziát (magnéziát) használni a várfalon, ezért minden nagyon csúszott és mivel az idő is számított, gyorsan kellett mászni.

A hangulat idén is jó volt és nagyon élveztem a mászást. Szinte biztos, hogy jövőre is eljövök erre a gyönyörű helyre mászni – mondta a Heol.hu-nak Gege.

Az egri verseny eredményei

Gyermek lány kategória győztese: Tóth Veronika

Gyermek fiú kategória győztese: Bettenbuk Botond

Női eredmények: 1. Riesing Eszter, 2. Menkő Virág, 3. Geyer Fanni

Férfi eredmények: 1. Vályi Gergő (Gege), 2. Csorba Péter, 3. Márkus Máté

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában