Tájékozódási futás

2021.06.14. 17:51

Mintegy ezer tájfutó kereste a pontokat Kazárnál

A 2021. évi középtávú országos bajnokság döntőjének, valamint a csapatváltók küzdelmének Kazár adott otthont. Az ország minden tájékáról, sőt a külföldről is megyénkbe érkezett, összességében ezer versenyzőnek a szombat délelőtti selejtező futamokból a döntőbe való kerülést az idei évtől megváltoztatott sportági szabályozás fogadta.

A nagydöntőbe való kerülés maximális létszámát, ezúttal már korosztályos indulók létszámától függően 10-24 főre korlátozták. A selejtező futamokat a riolittufától nyugatra eső területen bonyolították le. A továbbjutási szabályozás több életkori kategóriában igencsak felborította a papírformát.

Megyénkből a rajthoz álló salgótarjániak közül korosztályában ifj. Molnár István, Maier Bendegúz, Verebélyi Attila, Gösswein Csaba, dr. Mohácsy Tamás, Mag Viktória, Mag Fruzsina, Nagy Szilvia, Molnár Emese, Papp Ildikó, Décsey Emőke (valamennyien Dornyay SE), valamint a pásztói HUFEZE szenior tájfutója, Zentai József tudta magát beverekedni az ország legjobb korosztályos tájfutói közé. Szenior nőknél selejtező futam nélkül lett a döntő részvevője a balassagyarmati Novotni Tiborné és klubtársa, Szopori Éva.

Néhány órás pihenőt követően késő délután, egyenkénti indítás mellett a volt Tordas szénbánya már rekultivált területének környékén hatalmas csalánmezők közepette teljesíthették a térképükre csupán légvonalban kijelölt versenypályákat a döntő részvevői. Megyénkből a legértékesebb eredményt a felnőtt férfiaknál döntőbe került Gösswein Csaba érte el, aki az ötödik, bajnoki pontokat érő helyezése mellett ezúttal értékes világranglista pontokkal is gazdagította egyesületét a Dornyay SE-t.

A kiemelt rangos sportági esemény lebonyolítása, mely a magyar bajnokág mellett egy világranglista futamnak is helyt adott, a Salgótarjáni Dornyay SE, illetve a Balassagyarmati Balassi BKSE nevéhez fűződött. A Sramkó Tibor által irányított rendezői stáb sportszakmai területekért felelősek odaadó munkájának köszönhetően komoly szakmai sikerrel zárult.

A sportági esemény zökkenőmentes lebonyolítása nem jöhetett volna létre a megyeszékhely, a kazári önkormányzat, a Tarján Acél Kft., a kazári North Start Lovasudvar, valamint a nógrádi sportági versenyzők, így Szikszai Szabolcs, Erdélyi Gyula, Kovács Gábor és testvérei kiemelt támogatása nélkül.

Országos középtávú egyéni bajnokság döntője, Kazár

Az „A” döntőbe jutott nógrádiak eredményei: M21 Kiemelt elit kategória (24 induló, világranglista futam): 5. Gösswein Csaba 38:38.

F13-14 évesek, A-kategória (24): 22. Molnár István ifj. 61:53

F15-16 évesek, A (24): 21. Maier Bendegúz 62:00 ... Verebélyi Attila feladta.

N17-18 évesek, A (23): 5. Mag Viktória 30:55. 6. Nagy Szilvia 33:12 ... 8. Mag Fruzsina 34:11 ... 21. Molnár Emese 61:33

Szeniorok

N35A (10): 10. Papp Ildikó 52:18

N45A (19): 5. Décsey Emőke 35:35

N65A (15): 5. Novotni Tiborné 30:40 ... 7. Szopori Éva 31:57 (mindkettő Balassagyarmati Balassi BKSE)

F55A (16): 2. Mohácsy Tamás dr. 33:59

F65A (15): 8. Zentai József (HUFEZE Pásztó) 38:31

(Az egyesület nélkül közöltek a Salgótarjáni Dornyay SE sportolói.)

Címkék#tájfutás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában