gps

2021.05.20. 19:50

Akkora Valter Attila feliratot még nem láttál, mint ami beborította a Medvest

Egy héten belül két olyan „rajz” is készült, ami nem kis szervezést, és munkát igényelt a nógrádi kerékpárosoktól.

B.L.

Frics Balázs több olyan rajzolást is szervezett már, amiről portálunkon is beszámoltunk. Tavaly decemberben egy óriási Mikulást, húsvétkor pedig egy nyuszit rajzoltak Salgótarján környékére.

Frics Balázs több hasonló megmozdulást is szervezett már

A legújabb ötlet apropója a „17 év–17 km – virtuális EU-s futás„ volt, melyet a Európai Parlament, az Európa Pont és az Európai Bizottság hirdetett meg. Erre szerveztek rá egy újabb rajzot a nógrádiak, így lett 17 kilométer hosszú a táv.

- A cél egy még mindenkinek lefutható, de megfelelő hosszúságú pálya volt, és az, hogy megint legyen egy figura. A madár a tavasz jelképe, jön a tavasz, jönnek a madarak is – mesélte a szervező. Ahogy Balázs kifejtette, először egy gólyát tervezett meg, a futás előestéjén azonban kerékpárral bejárta a legkritikusabb szakaszt, és a vállalhatatlan kategóriába sorolta azt.

Így még a futás előtti este újra kellett tervezni a formát, amiből végül egy ősmadár alakult ki. Végül két futó vállalta a nem könnyű feladatot és hárman kísérték el őket kerékpárral. A teljesítést nehezítették a tél végén kidőlt fák is, melyeket még mindig nem mindenhol sikerült eltakarítani a turistautakról.

A végeredmény

Egy hét sem telt el, és újabb rajz készült, a kerékpáros Valter Attila tiszteltére. Mint az sokakhoz eljutott, a magyar kerékpáros első magyarként vezette az összetettet a Giro d'Italia-n. A tiszteletére sokan öltöztek rózsaszínbe pár napig, és kanyart, illetve süteményt is elneveztek róla. Salgótarjánban egy hatalmas felirattal tisztelegtek előtte.

- A siker hallatán azonnal kimentünk a Medves-fennsíkra, és estébe nyúló rajzolás vette kezdetét. A több mint hét kilométeres felirat már majdnem teljesen sötétben lett kész, és egyórás tekergésbe került – mesélte Balázs, aki kedvesével, Verebélyi Anival rajzolta a feliratot.

A bringás előtt is tisztelegtek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában