sportműsor

2021.05.22. 12:19

A Balassagyarmati VSE a BVSC-Zugló, az SBTC az Eger otthonába látogat a hétvégén

Az NB III. Keleti csoportjában a 37. for­duló mérkőzéseit játsszák le a hétvégén. Csapataink közül a Balassagyarmati VSE a BVSC-Zugló, míg az SBTC az Eger otthonába látogat. A megyei I. osztályban a 25. játéknap lesz. A találkozók közül a Karancslapujtő–Érsekvadkert összecsapást emeltük ki.

B. T.–H. H.

A Balassagyarmat VSE (kék mezben) és az SBTC csapata is idegenben lép majd pályára

Forrás: NMH/Archív

Fotó: L. B.

NB III. Keleti csoport, 37. forduló

BVSC-Zugló (2.) – Balassagyarmati VSE (6.)

A megszokott, vasárnapi fellépéshez képest ezúttal szombaton kora este lép pályára a balassagyarmati labdarúgók alakulata. Az ellenfél budapesti gárda jelenleg a keleti csoport második helyén tanyázik, és az ezüstérem megszerzéséhez feltétlenül szükséges lenne az Ipoly-partiakkal szemben megkaparintott három pont, mert nagyon a nyakukon vannak a jászberényiek. Biztos tehát, hogy a fővárosiak rendkívül intenzív támadójátékkal rukkolnak elő, fontos szempont lesz tehát Molnár Markóék számára a masszív, áttörhetetlen védekezés. Legutóbb hetven percig remekül állta a sarat a hátsó alakzat, ám a végére elfáradt a társaság, ezért tudta döntetlenre menteni a meccset a mezőkövesdi tartalékcsapat.

Nagy Tibor, a BSE vezetőedzője: – Pénteken momentán nyolcan edzettek. A sérültek, Király Ákos és Kicsi mellé Kamarás is felkerült hiányzóként, ő múlt héten megkapta az ötödik sárgáját. Egyelőre nem tudom, kik állhatnak rendelkezésre szombaton, egyáltalán a sérüléssel bajlódók mennyit bírnak. A meccset szeretnénk becsülettel lejátszani.

A Balassagyarmat VSE (kék mezben) és az SBTC csapata is idegenben lép majd pályára
Fotó: Archív / NMH/Archív

Eger SE (7.) – SBTC (16.)

Az utolsó előtti nekifutás lesz a Stécének. Legutóbb alulmaradtak a Tiszafüred ellen, így jelenleg a kiesős helyen tanyáznak. Egerben mindenképpen nyerni kell, hogy az utolsó fordulóra még maradjon esély. Igaz, ez az ellenfelek eredményeitől is függ.

Lakatos Béla, az SBTC vezetőedzője: – Már nem a mi kezünkben van a sorsunk. Az ellenfeleink botlására nem számíthatunk, hanem úgy kell a pályára lépni, hogy csak a győzelem a jó. Matematikailag még bent maradhatunk. A két meccsen meg kell szerezni a hat pontot, és majd eldől a sorsunk.

Megyei I. osztály, 25. forduló

Karancslapujtő KSE (3.) – Érsekvadkert SE (10.)

A Karancslapujtő csapata tartja a dobogós helyét, melynek eléréséhez azért még kellene a győzelem. Az Érsekvadkert legutóbb nagyon kikapott az éllovas Berkenye otthonában, így bizonyára javítani szeretne, de nem lesz könnyű dolga.

Romhányi Tamás, a Karancslapujtő játékos-edzője: – Ahogy közelítünk a bajnokság vége felé, egyre nehezebb összerakni a csapatot. Rengeteg sérülés hátráltat minket. A múlt héten már az egyik kapusunkat kellett becserélnem mezőnybe. Hozzá kell tennem, hogy ő játszott magasan a legjobban. A Vadkert jön hozzánk.

Megtévesztő az eddigi szereplésük. Én egy jó csapatnak tartom őket, egy szimpatikus, motivált edzővel. Nekünk minden erőnket mozgósítanunk kell ahhoz, hogy nyerjünk. A rimóci meccs jó példa volt arra, hogy ha kicsit is kiengedünk, akkor kellemetlen meglepetés is érhet bennünket.

Szenográdi Péter, az Érsekvadkert játékos-edzője: – Csinálják a srácok becsülettel, amit elterveztünk. Ez is egy nagyon nehéz mérkőzés lesz számunkra, de próbálunk majd nyerni. Fizikálisan erős, jó csapat ellen fogunk játszani, amely próbál letámadni. Mondtam a fiúknak, hogy csak olyan játékos jöjjön meccsre, aki fejben ott van és nyerni akar. Inkább játsszon a fiatalabb, azt tudom, hogy bele fog adni mindent, mert olyan mentalitású. Várjuk a vasárnapot, és minden meg fogunk tenni, amit csak tudunk.

Hétvégi sportműsor

Szombat

NB III. Keleti csoport: BVSC-Zugló–Balassagyarmat, 18 óra.

Megyei I. osztály: Pásztó–Palotás, Héhalom–Mátraterenye, 17 óra.

Megyei II. osztály, felsőház: SK Karancsberény–Szügy SE, 17 óra.

Megyei II. osztály, alsóház: Balassagyarmati SC–Mihálygerge SE, 17 óra.

Megyei III. osztály. Keleti csoport: Kazár KSE–Magyargéci ZSSE, Építők KC II. Somos–Karancskeszi KSE, 17 óra.

Megyei III. osztály. Nyugati csoport: Rétság–Tereske, 17 óra.

Lovassport: Korbáss Viktor-emlékverseny, Somoskőújfalu, Kakuk Lovasudvar, 10 óra.

Vasárnap

NB III. Keleti csoport: Eger–SBTC, 18 óra.

Megyei I. osztály: Építők KC–Berkenye, 11 óra, Nőtincs–Diósjenő, Rimóc–Unicum FC Mohora, Szendehely–Szécsény, Karancslapujtő–Érsekvadkert, 15 óra.

Megyei II. osztály, felsőház: Mátraverebély-Szentkút–Bánk, 14 óra.

Megyei II. osztály, alsóház: Tar–Bercel KSK, 17 óra.

Megyei III. osztály. Keleti csoport: Ludányhalászi–Ipolytarnóc, Cered VSE–Varsány SE, Ecseg SE–Doboskút SK Nógrádsipek, Héhalom SE II.–Felsőtoldi Cserhát TSE, Feláldozhatók SE–Karancsalja MSE, 17 óra.

Megyei III. osztály. Nyugati csoport: Legénd–Dejtár, Érsekvadkert II.–Romhány, Felsőpetény–Őrhalom, Patak–Bernecebaráti, Csitár–Egyházasdengeleg, Kétbodony–Keszeg, Nagyoroszi–Nógrádsáp, 17 óra.

Kézilabda: NB I/B. Keleti csoport, férfiak: Kábel SE–Vecsési SE, 17 óra. NB II. Északi csoport, nők: Salgótarjáni SKC–XVI. kerületi KMSE, 12 óra, NB II. Északi csoport, férfiak: Salgótarjáni SKC–Pénzügyőr SE, 14 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában