kézilabda

2021.04.13. 16:15

Szünet után széttéphetetlenné vált a Kábel

Rengeteg hiba jellemezte a mérkőzés első negyedóráját.

H. H.

Míg Kovács János bravúrokat mutatott be a kapuban, társai támadásban egyáltalán nem jeleskedtek, Kónyáék sorra hagyták ki a kínálkozó lehetőségeket. A kábelesek a 20. perc környékén lendültek át a holtponton, ekkor Tatai és Gráf találataival magabiztosabb előnyhöz jutottak, bár szünetig Szász és Árpási révén a vendégek csökkenteni tudtak a különbségen.

A második játékrész első gólját hiába szerezte meg a békési alakulat, a balassagyarmatiak lendületét nem állíthatta meg. A volt válogatott beállós, Sándor Ákos igazi vezérként viselkedett a pályán, szépen fejezte be az akciókat, és védekezésben kitűnően irányította a többieket. Kovács a saját hatosán belülről még az üres kapuba is pontosan célzott, ezzel 20–13-ra alakította az eredményt. Továbbra sem lanyhult az Ipoly-parti együttes, a csereként beállt Gál határozott lövésével, öt perccel a befejezés előtt, ismét hét gólra nőtt a házigazdák előnye, ezzel lényegében eldőlt az összecsapás sorsa. A végén az exgyarmati Varsandán jóvoltából némiképp kozmetikázták vereségüket a békésiek.

Összességében a szünet után egyre jobban teljesítő nógrádi legénység magabiztosan zsebelt be újabb két pontot, sorrendben harmadik diadalát aratva, amivel a korábban a kiesés ellen küzdő gárda a középmezőny élére, a hatodik helyre ugrott.

Balassagyarmati Kábel SE – Optimum-Solar Békési FKC 27–24 (12–10)

Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Bóna, Földesi.

Kábel SE: KOVÁCS J. 1 – Ménfői 3, Tatai 3, Kónya 1, SÁNDOR 8, Sutka 1, Grandjean. Csere: GRÁF 6, Jaros 3, Tóth M., Gál 1, Nagy A. Vezetőedző: Zubai Gábor.

Zubai Gábor: – Nagyon jó előjelekkel készültünk a mérkőzésre, ezek menet közben tökéletesen beigazolódtak. Ameddig huszonöt kapott gól alatt tudjuk tartani magunkat, a csoportban bárki ellen bátran reménykedhetünk a győzelemben.

Papp Bálint, a Békési FKC edzője: – Tartalékos csapatunk, ha az első félidőben belövi a ziccereit, teljesen máshogy alakulhatott volna a mérkőzés. Sajnos a későbbi szakaszokban többször kiütközött rajtunk a teljes tanácstalanság.

Címkék#kézilabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!