Labdarúgás

2021.04.12. 17:10

Letámadásos játék hozta el a BSE sikerét, míg a Stécé kikapott Diósgyőrben

A 28. forduló párosításaival folytatódott vasárnap az NB III. osztály Keleti csoportjának pontvadászata.

NB III. osztály, Keleti csoport, 28. forduló:

Termálfürdő-Tiszaújváros FC – Balassagyarmati VSE 0–3 (0–2)

Tiszaújváros Sportcentrum, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács T. (Volentics E., Gyikó T.).

Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bene (Tóth S. 55.), Gelsi, Tóth Márk, Lőrincz – Kristófi, Lakatos (Csernák 55.), Csocsánszki (Márton 35.), Pap – Vámos (Vitelki 74.), Benke (Kerekes 55.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

BSE: Balogh – Molnár, Lami, Benkő-Bíró, Tóth O. (Szita 46.) – Király O. (Erdélyi 80.), Pallagi, Király Á., Fejes – Tóth Milán (Kicsi 69.), Kamarás (Csillik 85.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Gl.: Király O. (32., 39.), Kamarás (70.).

Sárga lap: Bene, Lakatos, Tóth S., ill. Pallagi, Nagy Tamás (a kispadon), Király Á.

Jók: Bene, Lakatos, Pap, ill. Benkő-Bíró, Fejes, Király Á, Király O., Tóth Milán, Kamarás.

Lendületesen telt a mérkőzés első negyedórája. A 8. percben Kamarás térült-fordult a tizenhatoson belül, majd élesen keresztbe ellőtte a labdát a kapu előtt. Kisvártatva nagy helyzetet hagyott ki a vendégcsapat. Kamarás lódult meg a bal oldalon, szépen tálalt Tóth Milán elé, aki viszont a kifutó kapus mellett nem tudott tökéletesen elpörgetni, így Tóth Cs. szögletre mentett.

A tiszaújvárosiak szórványos ellenakciói közül a 24. percben Bene próbálkozása emelkedett ki, jobb oldali beívelését kifejelték a védők, az újrázást azonban Benke elhibázta. Nem sokkal később Pap 23 méteres, jobb alsó sarokra tartó szabadrúgását tolta ki bravúrral Balogh.

A 32. percben megszerezte a vezetést a Balassagyarmat: Tóth Olivér hosszú bedobására Kamarás nyargalt, lefutott az alapvonalig, középre lőtt, a hátvédek röviden szabadítottak fel és a kipattanóból Király Olivér közelről a hálóba bombázott.

A bekapott találattól láthatóan megzavarodott házigazdákkal szemben kiválóan alkalmazta a letámadásos taktikát a BSE, ennek köszönhető az előny növelése: a 38. percben Kamarás szerzett labdát a büntetőterületen belül, remekül gurított középre, és a berobbanó Király Olivér nem hibázott.

A második félidőben a szépítés érdekében nagy energiákat mozgósított a három cserét is bevető borsodi alakulat. Hosszú perceken keresztül lényegében „egykapuztak”, teljesen beszorították Lamiékat, ám a kísérletek rendre fennakadnak a jó ütemben közbelépő nógrádiakon. Sőt, a túlzott támadásvezetésre ráfizetett a Tiszaújváros, mert a 70. percben egy középpályás labdaszerzést követően Kamarás egy az egyben vitte rá a labdát Tóth Márkra, majd ügyes mozdulattal döntötte el az összecsapás sorsát. Ráadásul, ha a háromhetes kihagyást követően visszatérő Szita pontosabban céloz, még fölényesebb lehetett volna a siker.

A találkozó hajrájában két alkalom is kínálkozott a vendéglátó legénység előtt a becsületgól megszerzésére, de Kerekes és Pap is szinte belebotlott a játékszerbe, amikor ziccerbe került.

Összességében a kitűnő taktikát alkalmazó, végig fegyelmezetten és összeszedetten futballozó balassagyarmatiak ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet arattak.

Gerliczki Máté: – Az első pillanattól az utolsóig jobb volt nálunk a balassagyarmati csapat.

Nagy Tibor: – Felkészültünk az ellenfélből, tudtuk, hogy gyengéjük a védekezés, ehhez igazítottuk a játékunkat. Egy-két kivételtől eltekintve jól oldottuk meg a feladatot, ha a második félidőben jobban figyelünk, még fölényesebb lehetett volna a sikerünk.

DVTK II. – SBTC 3–2 (1–2)

Miskolc, zárt kapuk mögött, vezette: Tóth T.

DVTK: Bukrán – Mrva, Kalandadze (Nagy Á., 62.), Ivánka, Zsemlye (Gönczi, 70.), Makrai, Zsiga (Schildkraut, 70.), Cortes, Oláh B., Omarashvili (Csávás, 79.), Kispál. Vezetőedző: Zsivóczky-Pandel Gyula.

SBTC: Végh – Boros, Petrezselyem, Szeles, Hegedűs, Sárközi, Horváth M. (Bata, 79.), Köböl, Skulka, Tarlósi, Gazdag. Vezetőedző: Lakatos Béla.

Gl.: Makrai (24., 60.), Schildkraut (75.), ill. Sárközi (18.), Tarlósi (39.).

Sárga lap: Bukrán, Mrva, Zsemlye, Schildkraut, ill. Boros.

Kiállítva: Makrai (92.).

Jók: Ivánka, Mrva, Oláh, Nagy Á., Makrai, Schildkraut, ill. Sárközi.

Zsivóczky-Pandel Gyula: – Az egész mérkőzésen domináns játékot játszottunk, folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket. Két hibát követtünk el, mindkettőből gólt kaptunk. Azt tudom mondani, hogy egyértelmű volt a fölényünk és teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A csapat mentális és fizikális erejét jelzi, hogy vesztes állásból megtudtuk fordítani a mérkőzés eredményét a 2. félidőben. Nem örülünk, hogy a legeredményesebb játékosunkat, Makrait kiállították.

Lakatos Béla: – Mindhárom gólunkat nagy egyéni hibákból kaptuk, és így nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Sajnálom, mert két gólt rúgtunk idegenben, viszont kapituláltunk hátul. Gratulálok az ellenfélnek, sok sikert kívánok a bajnokság hátralévő részére.

További eredmények: Jászberény–Mezőkövesd II. 1–0, DVSC II.–Tiszafüred 0–0, Sajóbábony–Tiszakécske 0–4, Kisvárda II.–Cegléd 1–0, Hatvan–Putnok 0–2, Füzesgyarmat–Sényő 1–1, Gyöngyös–BVSC 0–2, Tállya – Eger 2–2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!