mozgásban

2021.04.30. 15:13

Különleges sportparkkal gazdagodott Drégelypalánk

Drégelypalánk önkormányzata még korábban nyert el kicsivel több mint hétmillió forint támogatást egy úgynevezett A típusú sportpark létesítésére. Az egészséges életmódot támogató beruházás a napokban készült el.

L. J.

– A sportparkot a helyi buszforduló mellett alakították ki ötven négyzetméter alapterületen – mondta el lapunknak Rigó Dávid. A község polgármestere hozzátette:

– A sportpark változatos szerkezeti kialakítása a legkülönbözőbb nehézségi fokú mozgások kivitelezését teszi lehetővé. Az általános képességfejlesztés alapgyakorlatai eltérő testhelyzetekben, könnyítve és nehezített kiindulóhelyzetből egyaránt végezhetők. Az alacsonyabb és a multifunkciós felépítésű oszlopokon, állványokon, valamint lépegetőkön végzett fekvőtámasz, húzódzkodó, has- és hátizom-erősítő, illetve láberőfokozó gyakorlatok a különböző testtájak főbb izomcsoportjait mind megmozgatják. A lépegetők többek között általános ügyesség, egyensúlyérzék fejlesztésére és az alsó végtagi izomzat erejének fokozására használhatóak.

A polgármester kitért arra is, hogy az eszközökre ragasztva hamarosan kihelyeznek egy-egy QR-kód elérhetőséget is azért, hogy a sportolni vágyók részletesen is tájékozódhassanak az eszközök megfelelő használatáról. Emellett a jövőben kisebb környezetrendezést is szeretnének végrehajtani az érintett területen, amibe beletartozna a sportparkot övező tér aszfaltozása.

– A sportparkot a helyiek már birtokba is vették, és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk tőlük a beruházással kapcsolatban – mondta Rigó Dávid.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában