Labdarúgás

2021.04.09. 14:27

Vasárnap a Tiszaújváros vendégei lesznek a balassagyarmatiak

Elhalasztott mérkőzését pótolta be szerdán délután a Balassagyarmati VSE, amely alkalmával a DVTK II. otthonában léptek pályára a nógrádi csapat játékosai.

Hegedűs Henrik

A Balassagyarmat (kékben) csapata a hétvégi győzelem után, szerdán mérkőzést pótolt

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

NB III. osztály, Keleti csoport, 26. forduló, pótolt mérkőzés:

Diósgyőri VTK II. – Balassagyarmati VSE 1–0 (1–0) Miskolc, DVTK Edzésközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Valu T. (Piskóczi V., Derda J.)

DVTK II.: Bukrán – Oláh, Mrva, Kalandadze, Nagy Á. – Schildkraut (Molnár R., 72.), Kispál (Gönczi, 46.), Iszlai (Csatári, 62.), Makrai – Cortes (Csávás, 81.), Zsiga (Jónyer, 62.). Vezetőedző: Zsivóczky-Pandel Gyula.

BSE: Balogh – Molnár M., Lami, Benkő-Bíró, Fejes – Király Á., Gálfi (Pallagi, 21.) – Kamarás, Király O., Kicsi (Erdélyi, 76.) – Tóth M. Megbízott edző: Szabó Gábor.

Gl.: Makrai (34.). Sárga lap: Kispál, Bukrán, Gön­czi, Kalandadze, ill. Kamarás, Benkő-Bíró. Jók: Mrva, Kalandadze, Makrai, ill. Benkő-Bíró, Lami, Király O.

A több első osztályú játékost felvonultató házigazdákkal szemben továbbra is tartalékosan állt ki a vendégcsapat, ráadásul ezúttal a távollévő Nagy Tibor vezetőedzőt asszisztense, Szabó Gábor helyettesítette a kispadon.

A nem túl jó minőségű edzőpályán az első félidőben nem alakult ki folyamatos játék, bár a diósgyőriek mezőnyfölényben futballoztak. A jól záró védelmek miatt különösebb helyzet sem adódott sokáig a csatárok előtt. A 20. percben szemrevaló támadást vezettek a balassagyarmatiak, ekkor Kamarás átadásából Tóth messziről célozta meg a kaput, kísérlete azonban mellé gurult. A másik oldalon Zsiga tizenhatoson belüli lövésébe tette bele jó ütemben a lábát a sajnálatos sérülést szenvedett Gálfi helyett becserélt Pallagi.

A DVTK utánpótlásgárdája némiképp váratlanul szerezte meg a vezetést. A bal oldalra átforgatott támadás során, a büntetőterület sarkán Makrai cselezgetett Molnárral szemben, a védő behátrált előtte, amit ő tökéletesen kihasznált, és szép mozdulata nyomán a hosszú felső sarokban kötött ki a labda. A vezetés birtokában agresszívabban játszott a borsodi alakulat, de a BSE hátsó alakzata Lami és Benkő-Bíró vezetésével, sikerrel hárította el a próbálkozásokat.

A Balassagyarmat (kékben) csapata a hétvégi győzelem után, szerdán mérkőzést pótolt
Fotó: H. Cs. / Archív

Szünet után némiképp megváltozott az összecsapás képe. Láthatóan felbátorodtak az Ipoly-partiak, egyre tetszetősebb akciókat szőttek, előbb Király Olivér bal oldali szögletét Lami alig fejelte fölé, majd egy indításnál Kamarás futott össze Bukránnal, a kipattanó labdát Fejes ívelte a kapu felé, de a hazaiak hálóőre visszavetődve védett. A lendületbe jött nógrádi legénység részéről újfent Király Olivér jeleskedett, aki viszont fölé bombázott.

Öt perccel a rendes játékidő letelte előtt, az oldalvonalnál, közvetlenül a kispadok előtt komolyabb kakaskodás alakult ki néhány labdarúgó között, még a kispadról is beszálltak a lökdösődésbe és szócsatába, így a rendezőknek be kellett avatkozniuk. Az erélytelen játékvezető előbb tétlenül nézte az acsarkodó vitát, majd megelégedett három sárga lap kiosztásával, holott a tumultusban bőven benne rejlett legalább két kiállítás.

A meccs hajrájában minden energiát megmozgatott a BSE az egyenlítő találat megszerzése reményében, ám a lefújásig sikertelenül rohamoztak.

Zsivóczky-Pandel Gyula: – Az első félidőben a játék minden elemében felülmúltuk a balassagyarmatiakat, gólt is szereztünk, ám szünet után visszavettünk a tempóból és ki-ki küzdelem alakult ki. Végül kőkemény, férfias csatában gyűjtöttük be a számunkra nagyon fontos győzelmet.

Gábor: – Az elején meglehetősen megilletődötten fociztunk, bár jól zártunk, egy megingásunkat kihasználta az ellenfél. Később mindent megtettünk a pontszerzés érdekében, de a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában