hétvégi sportműsor

2021.02.27. 11:14

A Balassagyarmat Hatvanban, míg az SBTC Putnokon kezd

A hétvégén megkezdődik a bajnoki pontvadászat az NB III. Keleti csoportjában, hazai pályán lépnek parkettre a salgótarjáni kézisek.

Fotós: (c)Torjay Foto

Labdarúgás

Balassagyarmat

Gőzerővel készül a vasárnap délutáni bajnoki folytatásra a Balassagyarmati VSE csapata. Nagy Tibor legénysége a nyitányon Hatvanba látogat, ahol mindenképpen reménykednek a pontszerzésben. A Keleti csoportban jelenleg hatodik helyen tanyázó együttes hosszú távra tervez, amelynek állomása lehet esetleg most egy dobogós helyezés.

Az Ipoly-parti futballisták január második hetében indították a felkészülést, ami korántsem volt zökkenőmentes.

– Az első időszakban feltétlenül az erőnlétre helyeztük a hangsúlyt, és a korai edzőmérkőzéseket is úgy fogadtuk el, mint egy erős tréninget a távlati tervek szolgálatában – értékelte az elvégzett munkát Nagy Tibor vezetőedző. – Sajnos az időjárás rossz pillanatban húzta keresztül a számításunkat, a havazás miatt terembe kényszerültünk, illetve csak a műfüves pályán vezényelhettük a foglalkozásokat. Emiatt némi elmaradásban vagyunk, de úgy gondolom, két-három meccs után már jók lehetünk.

A játékoskeretben lényegi változás nem történt, hiszen a négy távozó után négy új szerzeményt köszönthettek a Kövi Pál Sportközpontban. A kapus Megyeri Balázs helyére Iváncsics Alex érkezett, Tóth Olivér a védelmet erősítheti, miként Gálfi László a középpályára jelenthet hathatós erősítést, míg Tóth Milán a támadósorban pótolhatja az elbúcsúzott Hamar Ádám–Katona Bence párost. Az alapemberek közül azonban Pallagi Botond, Kovács Kristóf és Király Olivér egyaránt sérülést szenvedett, közülük csak utóbbi játékos vállalhatja a tavasz elején a pályára lépést.

– A felkészülési meccseink közül elsősorban a Körösladány és a Monor ellen mutatott teljesítménnyel voltam elégedett, ekkor azokat a taktikai elemeket is többé-kevésbé viszontláttam a játékban, amit majd a bajnokságban alkalmazni szeretnénk. A tavaszi szezont az építkezés jegyében vívjuk, persze ha úgy alakulnak a körülmények, bátran megcélozzuk a csoport dobogóját. A lényeg, hogy hosszabb távra fogalmaztuk meg a szakmai elképzeléseket. Hogy mi lesz Hatvanban? Bizakodunk a győzelemben, de a pontszerzés mindenképpen elvárható a társaságtól – fejezte be gondolatait a BSE vezetőedzője.

SBTC

– Hogy sikerült a téli felkészülés? – kérdeztük elsőként Lakatos Bélát, az SBTC vezetőedzőjét?

– Ez egy nagyon jó kérdés, ezt szinte mindig megkérdezik az edzőktől. Erre kicsit viccesen annyit tudok mondani, hogy majd az utolsó fordulót követően megadom rá a választ, hiszen az eredmények adnak rá pontos választ.

– A korábban bemutatott négy új játékosnak hogy sikerült a beilleszkedés?

– Úgy gondolom, hogy ezzel nem volt problémájuk. Nyilván ez még folyamatban van a később érkezőknél, gondolok itt a Skulka Botira és a Petrezselyem Tomira. A Köböl Máté és a Gazdag Balázs már hetek óta velünk készül, így számukra már megszokottabbá vált a légkör. Nagyon jó a társaság a csapatnál, és nagy szeretettel fogadták az új játékosokat, segítették őket a beilleszkedésben.

– Milyen eredménnyel lenne elégedett hétvégén a Putnok ellen?

– Nagyon fontos a jó rajt, amely önbizalmat adhat egy ilyen fiatal csapatnak a folytatásra. A tavaszi szezon első harmadában több hatpontos mérkőzés vár ránk, így ezeken az összecsapásokon gyűjtögetnünk kell majd a pontokat.

– A zárt kapus mérkőzés idegenben előnynek számít?

– Mondhatjuk, hogy ez kisebb előny, de akkor azt se feledjük el, hogy a hazai meccsünkön pedig egy héttel később ez hátrány lesz. Igazából nem foglalkozunk ezzel, már hozzászoktunk, hogy sajnos nincsenek szurkolók a lelátókon.

– Vannak esetleg sérültek a keretben?

– Ugye a korábban már említett komoly sérültek mellett, a felkészülés során csupán kisebb problémák jelentkeztek a játékosoknál. Ezek jobbára csak izomsérülések voltak, amelyek a fáradtságnak köszönhetőek ebben az időszakban. Várhatóan a hétvégi mérkőzésre a legerősebb kerettel tudunk elutazni Putnokra, ahol mindenképp a győzelem lesz a célunk.

Hétvégi sportműsor

Szombat

Labdarúgás.

Megyei I. osztály: Pásztói SK–Berkenye SE, Palotási SE–Szendehely FC, 14.30 óra, Héhalom SE–Szécsény VSE, 16 óra.

Megyei III. osztály. Nyugati csoport: Dejtár SE–Rétság VSE, 13.30 óra, Őrhalom SE–Keszegi SE, 16 óra.

Megyei III. osztály. Keleti csoport: Karancsalja–Mátramindszent, 14.30 óra.

Vasárnap

Labdarúgás.

NB III. Keleti csoport: Putnok FC–SBTC, FC Hatvan–Balassagyarmati SE, 14 óra.

Megyei I. osztály: Építők KC–Karancslapujtő KSE, 11 óra, Érsekvadkert SE–Unicum FC Mohora, 14 óra, Rimóci SE–Diósjenői SE, 14.30 óra.

Megyei III. osztály. Nyugati csoport: Tereske–Nógrádsáp, 14 óra, Legénd–Csitár, Bernecebaráti–Felsőpetény, Egyházasdengeleg–Kétbodony, 14.30 óra.

Megyei III. osztály. Keleti csoport: Felsőtold–Kálló, Ipolytarnóc–Kazár, Nógrádsipek–Ecseg, 14.30 óra.

Kézilabda.

NB I/B, Keleti csoport, férfiak: Balassagyarmati Kábel SE–Pick Szeged U22, 17 óra. NB II. Északi csoport, nők: Salgótarjáni SKC–Dorogi ESE, 14 óra.

NB II. Északi csoport, férfiak: Salgótarjáni SKC–Mikolik Handball School, 16 óra.

Kosárlabda

A férfi NB I/B, Piros csoport a 22. fordulóban az SKSE idegenben lép pályára.

Nagykőrösi Sólymok KE (10., 8–13) – Salgótarjáni KSE (3., 13–8)

Kiskunfélegyháza, vasárnap, 19 óra.

Dániel Tamás, az SKSE klubmenedzsere: – Hadd kezdjem azzal, hogy igazán büszke vagyok a fiúkra, mert, eddig legalábbis, egy remek februárt produkáltak. Amennyire vergődtünk januárban, most ez a sorozat legalább annyira szép. A jó erőkből álló Veszp­rém hétközi legyőzése azonban akkor ér majd igazán sokat, ha a vasárnapi, Nagykőrös elleni mérkőzést is behúzzuk. Ami egyáltalán nem lesz könnyű, mert egy rendkívül szívós, agresszív és minden trükköt ismerő és bevető riválissal találkozunk.

Biztos vagyok abban, hogy igazi presztízscsatának tekintik az ellenünk vívandó meccset, úgyhogy minden rosszra fel kell készülnünk. Óriási fegyvertény lenne, ha most is tudnánk nyerni, mert a sorsolás annyiban kegyes hozzánk, hogy a közvetlen riválisaink igen nehéz meccseket játszanak még. Tehát adott a feladat, pillanatnyilag a harmadik helyen állunk, ezt kellene megtartanunk.

Itt teljesen egyértelmű, hogy ismét a védekezésünkön fog múlni a siker, mert a vendéglátónknál azért jó néhány tüzes kezű kosaras játszik, és ha nem lesz rajtuk nyomás, akkor nagyon megszórhatnak minket. Az eddigi mérkőzéseinkből az látszik, hogy jó formába kerültünk, több játékosunk is képes extra teljesítményre és ez erőt adhat a többieknek is, hogy felnőjenek a feladathoz, mivel az biztos, hogy részben a várható keménység és az esetleges faultok miatt, mély rotációval és sűrű cserékkel lehet majd végigjátszani a mérkőzést. Tehát nagyon-nagyon nehéz meccsre számítok, de bízom a fiúkban, hogy most már érzik a vér szagát, látják, hogy nagyon jó pozíciót érhetünk el a rájátszás kezdetére, így biztos, hogy mindent megtesznek a győzelemért.

Kézilabda

Az NB II. Északi csoportjában a 14. fordulóban hazai pályán folytatják a bajnoki pontvadászatot vasárnap a Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC csapatai. A nők 14 órától a Dorog ESE, míg a férfiak 16 órától a Mikolik Handball School KFT. csapatát látják vendégül.

Nők

Strandépítők KC (4.)–Dorogi ESE (9.)

Soós Péter, a Salgótarjáni Strandépítők KC edzője: – A dorogi csapatot fogadjuk, ahol év közben edzőváltás is volt. Az elmúlt meccset követően szeretném látni a csapaton, hogy nagyon akarjuk a győzelmet. Fegyelmezett játékkal és beton védelemmel kell találkoznia a Dorognak a pályán. Ezúttal a két pont begyűjtése kötelező.

Férfiak

Strandépítők KC (1.) – Mikolik Handball School KFT. (12.)

Varga Krisztián, a Salgótarjáni Strandépítők KC edzője: – A Mikolik Handball School csapatát láttuk vendégül a Salgótarjáni Sportcsarnokban. Az őszi szezonban egy mérkőzésünk került halasztásra a vírus miatt a Mikolik ellen. Ez a mérkőzés áprilisban lesz pótlólag lejátszva, így a visszavágó hamarabb lesz megrendezve. Az őszi játékoslista ellenfelünknél három komoly kézilabdás nevével bővült: Pálos Gábor, Kocsi András és Marczinkó Máté érkezett erősítésként a sereghajtóhoz. Mindhárom játékos rendelkezik első osztályú rutinnal, így ők tényleg komoly erősítést jelentenek számukra. Ennek ellenére bízom a csapatban és mindent megteszünk, hogy megőrizzük hibátlan teljesítményünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában