Labdarúgás, megye 1.

2021.01.27. 13:24

Szeretnének a dobogón zárni a diósjenőiek

A megyei I. osztályban a Diósjenő együttese a tizenkettedik helyen fejezte be a 2020–2021-es bajnokság őszi szezonját. Hat mérkőzésük elmaradt. A szereplésről Eöry Tibort kérdeztük, aki 2019 júliusától irányítja a csapatot.

Balogh Tibor

– Összességében hogyan tekint vissza az őszi szezonra?

– A tavaszi vírushelyzet miatti leállás megtörte a csapat lendületét, nem tudtuk azt a teljesítményt megismételni, amit addig nyújtottunk. Rosszul kezdtük a bajnokságot, de a Magyar Kupában nagyon jól játszottunk, így sikerült kijutnunk a főtáblára. A kupában elért siker ismét lendületet adott a csapatnak, majd a sorozatosan elmaradt mérkőzések megint visszavetettek bennünket és ehhez járult még, hogy meghatározó játékosaink vírusfertőzés miatt megbetegedtek. Ezeket a nehézségeket már nem tudtuk ellensúlyozni és törvényszerű volt az eredményességünk visszaesése. Ha összegezni szeretném az őszi szezonunkat, elég változatos volt, amit tőlünk független okok befolyásoltak.

– Mit jelentett az egyesületnek, a csapatnak a történelmi Magyar Kupa-főtábla?

– Az egyesület életében az előző bajnokságban elért második hely és a Magyar Kupába a főtáblára jutás volt a legnagyobb siker, amire a csapat és az egyesület is nagyon büszke. Remélem, hogy ebből tudunk erőt meríteni a tavaszi folytatásban.

– Egyénileg mely játékosai teljesítményét tudná külön megemlíteni?

– Véleményem szerint a legjobb teljesítményt kapusunk, Szaszovszki Kevin nyújtotta, aki újonc létére magabiztos, esetenként bravúros játékkal segítette a csapatot. Egyenletesen jó teljesítményt nyújtott Németh Dávid, Pálinkás Martin és Lami István, de mindenki kivette részét a csapat eredményes munkájából.

– Mekkora jelentőséggel bírhat, hogy immáron nagy méretű műfüves pályát is használhatnak?

– Eddig a téli időszakban csak a kis méretű műfüves pályát tudtuk használni, és ez a tény behatárolta a lehetőségeinket. A nagy méretű műfüves pálya minőségi változást hozhat a szakmai munkában, és ezt maximálisan szeretnénk kihasználni.

– Meglátása szerint a folytatásban mennyire okozhat hátrányt, hogy jelenleg csak kilenc mérkőzéssel rendelkeznek?

– Mivel felkészülésünket kiváló körülmények között végezhetjük, remélhetőleg semmilyen hátrányt nem jelent, hogy elmaradt mérkőzéseink vannak. Igyekszünk úgy szerepelni a halasztott mérkőzéseken, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük, és felzárkózzunk az élmezőnyhöz.

– Hogy néz ki a téli szünet, a felkészülési időszak a csapatnál?

– December 18-ig edzésben voltunk. A felkészülés január 16-án kezdődött, heti három edzéssel és egy edzőmérkőzéssel. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, szeretnénk minél több elmaradt mérkőzést pótolni február hónapban.

– Várható-e valami mozgás az állományban?

– Egyelőre semmi konkrétumot nem tudok mondani, változatlan kerettel és a tehetséges ifjúsági játékosokkal kezdjük el a felkészülést.

– Mit vár a társaságtól a folytatásban?

– Szeretném, ha a vírushelyzet nem befolyásolná lényegesen a felkészülésünket és sikerülne az elmaradt hat mérkőzésből minél több pontot szerezni és dobogós helyet elérni.

A számok tükrében

12. Diósjenő 9 4 1 4 13–12 13

Mérkőzésről mérkőzésre

1. forduló: Diósjenő–Érsekvadkert 0–2. 2.: Építők KC–Diósjenő 1–3. 3.: Diósjenő–Pásztó 3–1. 4.: Szendehely–Diósjenő 0–2. 5.: Diósjenő–Szécsény – elmaradt. 6.: Palotás–Diósjenő – elmaradt. 7.: Diósjenő–Berkenye 1–2. 8.: Karancslapujtő–Diósjenő 1–0. 9.: Diósjenő–Unicum FC Mohora – elmaradt. 10.: Diósjenő–Héhalom 3–1. 11.: Mátraterenye–Diósjenő 3–0. 12.: Diósjenő–Nőtincs 1–1. 13.: Rimóc–Diósjenő – elmaradt. 14.: Érsekvadkert–Diósjenő – elmaradt. 15.: Diósjenő–Építők KC – elmaradt.

Gólszerzők

6 gólos: Monostori Albert. 3: Varga Gyula. 2: Dudás Gábor. 1: Lami István, Oláh Tamás.

Magyar Kupa

Megyei selejtező. 1. forduló: erőnyerő. 2.: Diósjenő–Érsekvadkert 6–1 (2–0). 3.: Diósjenő–Karancslapujtő 4–0 (0–0). Országos főtábla, a 64 közé jutásért: Diósjenő–Dorogi FC (NB II.) 0–5 (0–1).

Ezek is érdekelhetik