Labdarúgás, megye 3.

2021.01.16. 10:51

Nem semmi teljesítmény: senki nem tudta megverni a Patakot

A megyei III. osztály Nyugati csoportjában szereplő Patak SE veretlenül az első helyen fejezte be a 2020–2021-es bajnokság őszi szezonját. Egy mérkőzésük elmaradt. A szereplésről Bella Sándort kérdeztük, aki 2010 májusától irányítja a csapatot.

Balogh Tibor

A Patak (kék mezben) együttese hazai pályán magabiztos győzelmet aratott a Nagyoroszi ellen

Fotó: (c) Torjay Attila

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára?

– Az elmúlt két évben a csapat megjárta a poklot és a mennyet egyaránt! Órák kérdése volt a megszűnés, majd nem sokkal ezután már a bajnoki címért játszhattunk. Sokszor erőn felül kellett teljesíteni, de minden sikerült, amit terveztünk. Ősszel is úgy indultunk neki a bajnokságnak, hogy nem volt teher rakva a játékosokra. Konkrét célkitűzés, számszerű helyezés nem volt a fiúk elé állítva.

– Miként értékeli az együttes eredményes szereplését?

– A keretünket győztes típusú játékosok alkotják, emellett fontos tényező még a baráti viszony és a családias légkör. Szerencsére sikerült jól igazolni. A elmúlt másfél évben kialakult egy stabil keret, ami mostanra érett össze.

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán?

– A bajnokság elején két meghatározó játékosom sérült meg úgy, hogy Varga Olivér az egész szezont ki hagyja, míg Pincze Gábor az ősszel nem lépett pályára. Az idő közben visszatérő gólerős támadó Huttyán Attila a harmadik meccsén sérült meg, így a hátralévő találkozókon rá sem számíthattam. Horváth Bence a harmadik fordulót követően néhány hónapos külföldi munkavállalás miatt hiányzott. Ehhez még jöttek a szokásos két-három fős hiányzások mérkőzésekként, így elmondhatom, hogy igen, akadtak problémák.

– Kikkel volt elégedett, mely csapatrész nyújtotta a legjobb teljesítményt?

– Csapatban gondolkodunk, éppen ezért nem volna korrekt egy vagy két játékost kiemelni. Azonban nem is nagyon kell, mert ahhoz, hogy valaki kiemelkedőt tudjon nyújtani, ahhoz kell a társak hasonló jó játéka is. A csapatrészekben már biztosabb vagyok, egyértelműen a támadósorunk nyújtotta a legjobb teljesítményt.

– Mely játékosok vívták ki a sikert?

– Sorolom: Oláh Roland, Szekeres László (kapusok), Várhegyi Tamás, Simó Zsolt, Faludi Tamás, Kürtössy Ottó, Csókási Csaba, Mócsány Roland, Németh László, Bogdány Zsolt, Oravecz Roland, Paulicsek Márk, Fritz István, Szabó László, Szabó Zoltán, Molnár Mátyás, Burai Dávid, Huttyán Attila, Horváth Bence, Pap Ákos (mezőnyjátékosok).

– Kik segítették a csapat munkáját?

– A feladatok nagy része rám hárul, de azért ott van mellettem Imre Tibor, aki már jó húsz éve segíti a munkámat.

– Mikor kezdik a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok?

– Edzéseink nincsenek, terembe szerettünk volna járni, de a vírus miatt ez is meghiúsult. Három edzőmérkőzést tervezünk, ezek februárban lesznek, amikor a többi csapatnak az elmaradt meccseket kell lejátszani. Mindenképpen éremmel szeretnénk zárni, de igazából a célunk a jelenlegi pozíciónk megőrzése.

A számok tükrében

1. Patak 15 10 5 0 77–17 35

Mérkőzésről mérkőzésre

1. forduló: Patak–Érsekvadkert II. 3–3. 2.: Rétság–Patak 2–2. 3.: Patak–Felsőpetény 6–2. 4.: Kétbodony–Patak 3–8. 5.: Patak–Nagyoroszi 4–0. 6.: Nógrádsáp–Patak 1–4. 7.: Patak–Keszege 6–1. 8.: Őrhalom–Patak 0–17. 9.: Patak–Tereske 1–1. 10.: Romhány–Patak 1–1. 11.: Patak–Egyházasdengeleg 6–0. 12.: Bernecebaráti-Kemence–Patak 2–2. 13.: Patak–Dejtár 3–0. 14.: Ipolyszög–Patak 1–5. 15.: Patak–Legénd 9–0. 16.: Csitár–Patak – elmaradt.

Gólszerzők 27 gólos: Oravecz Roland. 18: Bogdány Zsolt. 13: Németh László. 7: Faludi Tamás. 2: Burai Dávid, Paulicsek Márk, Szabó László. 1: Fritz István, Huttyán Attila, Mócsány Roland, Molnár Dávid Mátyás, Szabó Zoltán, Várhegyi Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában