Labdarúgás

2021.01.30. 14:35

Mérlegen a Szendehely FC őszi szereplése

A megyei I. osztályban a Szendehely együttese a hetedik helyen fejezte be a 2020–2021-es bajnokság őszi szezonját. Három mérkőzésük elmaradt. A szereplésről Dénes Györgyöt kérdeztük, aki 2020 júliusától irányítja a csapatot.

Balogh Tibor

A Szendehely (pirosban) csapata a hetedik helyről várja a tavaszi pontvadászatot Archív fotó: Hegedűs Márk

Fotó: Hegedűs Márk

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára?

– Egyértelmű célunk volt, hogy az előző évi csúfos szereplést feledtessük, és a lehetőségeinkhez mérten minél feljebb végezzünk a tabellán.

– Miként értékeli az együttes szereplését?

– Azt gondolom, hogy számunkra sikeres volt az ősz az összképet tekintve. Sikerült néhány jókora meglepetést okoznunk, viszont voltak sajnos váratlan pofonok, amikre nem számítottam.

A Szendehely (pirosban) csapata a hetedik helyről várja a tavaszi pontvadászatot
Archív fotó: Hegedűs Márk

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán?

– Mivel amatőr sportról beszélünk, így általában a létszám okozott gondot. Nálunk ez a bajnokság második felében jelentkezett, amikor is munkahely, sérülés, betegség és iskolai elfoglaltság miatt jelentősen csökkent a létszám edzésen és mérkőzésen egyaránt.

– Kikkel volt elégedett, mely csapatrész nyújtotta a legjobb teljesítményt?

– Tudom, hogy közhely, de senkit nem szeretnék kiemelni se pozitív se negatív értelemben. Ha nyertünk, együtt tettük és ha vesztettünk azt is. Ezért csapat a csapat. De bízom benne, hogy a bajnokság végén a komplett keretet ki tudom emelni az eredményeink miatt.

– Kik segítették a csapat munkáját?

– Szerencsére segítség az van. A csapat dolgait akár négy-öt ember is intézi. Valamint sikerült egy masszőrt is „szerződtetni”, akivel végre teljes a keret. Azt gondolom, hogy akik napi szinten foglalkoztak az egyesület dolgai­val, azoknak jár a kalapemelés. Ezúton is köszönöm nekik a munkájukat.

– Mikor kezdték a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok?

– Január második hetében heti két edzéssel, valamint egy mérkőzéssel kezdtünk, és ez így is megy a bajnoki rajtig. Nyilván lesznek változások a keretben, mert aki ismer, az tudja, hogy én ezzel az eredménnyel nem leszek elégedett a végén. Próbálunk minél több meccset nyerni, és meglátjuk, ez mire lesz elég a végelszámolásnál.

A számok tükrében

7. Szendehely

12 5 0 7 19-31 15

Mérkőzésről mérkőzésre

1. forduló: Berkenye–Szendehely 3–1. 2.: Szendehely–Karancslapujtő 2–1. 3.: Unicum FC Mohora–Szendehely 4–0. 4.: Szendehely–Diósjenő 0–2. 5.: Mátraterenye–Szendehely 1–2. 6.: Szendehely–Nőtincs 4–2. 7.: Rimóc–Szendehely 0–4. 8.: Szendehely–Érsekvadkert 2–5. 9.: Építők KC–Szendehely 2–3. 10.: Szendehely–Pásztó 0–2. 11.: Héhalom–Szendehely 5–1. 12.: Szécsény–Szendehely 4–0. 13.: Palotás–Szendehely – elmaradt. 14.: Szendehely–Berkenye – elmaradt. 15.: Karancslapujtő–­Szendehely – elmaradt.

Gólszerzők

6 gólos: Hugyecz Dávid. 3: Földvári Szabolcs, Ligetfalvi Dávid. 2: Gáspár Ferenc Zoltán, Merő Botond. 1: Boér László Áron, Budai Máté. Öngól: Balga Martin (Érsekvadkert).

Magyar Kupa

Megyei selejtező. 1. forduló: Karancslapujtő–Szendehely FC 3–0 (2–0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában